:

Hur vet man vilket skattekontor man har?

Innehållsförteckning:

 1. Hur vet man vilket skattekontor man har?
 2. Vad menas med skattekontor?
 3. Var ska jag skicka min deklaration?
 4. Hur kontaktar Skatteverket mig?
 5. Hur många kontor har Skatteverket?
 6. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 7. Hur anmäler man sitt konto till Skatteverket?
 8. Kan man lämna deklarationen i Skatteverkets brevlåda?
 9. Hur skickas deklarationen ut?
 10. När blir man kontaktad av Skatteverket?
 11. Vad händer om man inte svarar på frågor från Skatteverket?
 12. Hur mycket lön får man om man jobbar på Skatteverket?
 13. Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?
 14. Vad är skillnaden mellan id-kort och legitimation?
 15. Hur får jag ut mina pengar från Skatteverket?

Hur vet man vilket skattekontor man har?

Här kan du läsa om födelsenummer och d-nummer, som är de två formerna av identitetsnummer i Norge.

I Norge har man två olika identitetsnummer: Födelsenummer (ofta kallat personnummer) och d-nummer. Födelsenummer får man om man bor eller bosätter sig i Norge, medan d-nummer är ett tillfälligt identitetsnummer.

Vad menas med skattekontor?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Var ska jag skicka min deklaration?

Över 5.7 miljoner svenskar får sin deklaration i Kivra. Och det är inte så konstigt. Inga papper att hålla reda på, du vet var du har den och kommer åt den dygnet runt, var som helst.

Hur kontaktar Skatteverket mig?

Just nu är det längre svarstider än vanligt när du ringer eller mejlar till oss. Vi har även längre handläggningstider än normalt inom delar av folkbokföringen.

Här svarar vi på allmänna frågor och frågor om tekniska problem.

Du beställer blanketter via vår e-tjänst Beställa blanketter. Broschyrer kan du skriva ut själv. Behöver du hjälp med det kan du ringa Skatteupplysningen.

Hur många kontor har Skatteverket?

Många som arbetar här lyfter fram kollegorna som en av de främsta anledningarna till att de trivs på jobbet. Det är viktigt, vi vill att våra medarbetare ska trivas och må bra. Då kan vi nå längre tillsammans i vårt viktiga samhällsuppdrag.

"Som nyanställd slogs jag av hur motiverade och drivna människor är här. Det finns en kultur där man delar med sig av kunskap och är nyfikna att prova nya saker." Fredrik, testautomatiserare

Måste man boka tid hos Skatteverket?

För att vi ska kunna ge dig rätt service och bästa möjliga vägledning så behöver vi veta vad ditt ärende gäller. Var god välj ur listan nedan och gå vidare för att fortsätta

Hur anmäler man sitt konto till Skatteverket?

Du kan anmäla antingen ett bankkonto, bankgiro, personkonto eller plusgirokonto som mottagande konto. Ett registrerat kontonummer gäller tills du avregistrerar kontot eller ändrar till ett nytt konto. Du som har fem siffror i ditt clearingnummer ska bara ange de fyra första siffrorna när du anmäler konto i e-tjänsten. Har du personkonto i Nordea anger du 3300 som clearingnummer. Om du vill anmäla plusgirokonto ska du ange hela ditt kontonummer (14 siffror som börjar med clearingnumret 9960).

Kan man lämna deklarationen i Skatteverkets brevlåda?

 • Deklarationen skickas till digitala brevlådor 7-13 mars och på papper 15 mars till 15 april. För att få deklarationen digitalt krävs anslutning till en digital brevlåda för myndighetspost senast 28 februari.
 • Deklarationen öppnar 19 mars. Sista dagen att deklarera är 2 maj. Säkrast och snabbast är att deklarera digitalt – genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.
 • Hela listan – alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid samt platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.

Hur skickas deklarationen ut?

 • Skatteåterbäring 5 – 7 april 2023
 • Andra viktiga datum kring deklarationen
 • Skatteregler som påverkar din skatt

Skatteåterbäring är en återbetalning från Skatteverket som du får om du betalat in för mycket skatt under föregående år. Du kan också få skatteåterbäring om din beskattningsbara inkomst har blivit mindre under året som gått.

En vanlig orsak till att man betalat in för mycket skatt är att du har lån eller andra skulder som du betalar ränta för. Räntekostnader är nämligen avdragsgilla. Om du har varierande inkomst och inte jämkar ökar också sannolikheten för att du betalat in för mycket skatt. Personer som bara jobbar under del av året, till exempel säsongsarbetare och studenter som sommarjobbar tenderar också betala in för mycket skatt under året.

Det är också möjligt att ha betalat in för lite skatt under året. Om du betalat in för lite skatt kommer du att få restskatt istället för skatteåterbäring, vilket innebär att du måste betala in mellanskillnaden till Skatteverket.

När blir man kontaktad av Skatteverket?

Den asiatiska tigermyggan, Aedes albopictus, som är känd för att sprida virus, har för första gången upptäckts på svensk mark, uppger Sveriges veterinärmedicinska anstalt.

Myggan tycks ha tagit sig till Sverige genom plantor köpta i Spanien. När växterna planterades och fick vatten ska äggen ha kläckts och larver bildats. Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, blev kort därefter kontaktad och hämtade in fynden för undersökning.

Vad händer om man inte svarar på frågor från Skatteverket?

info

Den här artikeln är publicerad för mer än ett år sedanVar uppmärksam på att lagar och regler ändras med jämna mellanrum. För att vara säker på att du alltid har korrekt och uppdaterad information tillgänglig rekommenderar vi att du abonnerar på något av våra Expertstöd. Jag vill ta steget mot en enklare arbetsvardag!

Hur mycket lön får man om man jobbar på Skatteverket?

Serviceinriktad

Förmåga att bemöta medborgare och företag, sätta sig in i deras situation och ge god service.

Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Vad är skillnaden mellan id-kort och legitimation?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Hur får jag ut mina pengar från Skatteverket?

Du kan få förtidsåterbetalning av preliminär A-skatt om du förväntas få överskott av slutlig skatt vid slutskatteberäkningen och det anses vara oskäligt för dig att vänta med återbetalningen. Dessutom krävs att det ska vara fråga om ett väsentligt belopp (0,2 prisbasbelopp) och att det finns ett angeläget behov. Om inte samtliga kriterier är uppfyllda kan du inte få förtidsåterbetalning.