:

Kan man chatta med Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man chatta med Skatteverket?
  2. Vad är det för telefonnummer till Skatteverket?
  3. Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?
  4. Kan man ringa anonymt till Skatteverket?
  5. Måste man boka tid hos Skatteverket?
  6. Vad kan man fråga Skatteverket om?
  7. Kan man skicka mail till Skatteverket?
  8. När ska man ringa Skatteverket?
  9. Kan man dölja sitt personnummer?
  10. Vad händer om man arbetar svart?
  11. Vad kostar det att göra pass och id-kort?
  12. Vad kostar det att ringa Skatteverket?
  13. Är de fyra sista siffrorna i personnumret hemligt?
  14. Vad kan någon göra med hela mitt personnummer?
  15. Hur mycket svarta pengar får man tjäna?

Kan man chatta med Skatteverket?

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

We use cookies from other companies in order to show you ads off of our Products, and provide features like maps, payment services and video.

Vad är det för telefonnummer till Skatteverket?

Våra medarbetare på Skatteupplysningen finns tillgängliga via chatt med ordinarie öppettider vardagar kl. 9–15.

Du hittar chatten för privatpersoner under fliken Privat, Skatter och deklarationer när du är inloggad på Mina sidor.

Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Kan man ringa anonymt till Skatteverket?

På den här sidan hittar du information om att lämna tips om misstänkt fusk inom skatt och felaktig folkbokföring.

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Statens servicecenter ansvarar för alla servicekontor. På servicekontoren kan du få hjälp med olika frågor som Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten hanterar. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden.

På servicekontoret kan du få hjälp med

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Det kan ta olika lång tid att få svar på din fråga beroende på vad den handlar om. Just nu har vi följande svarstider:

  • Frågor om skatt: sex vardagar
  • Frågor om folkbokföring: sex vardagar
  • Frågor om moms: åtta vardagar

I vissa fall ringer vi upp dig i stället för att svara på din fråga via mejl. Det gör vi till exempel om vi har fått in otydliga uppgifter och behöver få ett förtydligande, eller om det är något annat som gör att det är lättare att svara på frågan via telefon. Skatteupplysningens telefonnummer som visas i displayen är 0771-567567.

Kan man skicka mail till Skatteverket?

Du som vill ta del av allmänna handlingar från Skatteverket kan göra det på sidan Ta del av allmänna handlingar eller uppgifter.

När ska man ringa Skatteverket?

Du som har e-legitimation kan anmäla kontonummer på något av dessa sätt:

  • på Mina sidor
  • i e-tjänsten Skattekonto
  • i samband med att du deklarerar i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 eller appen Skatteverket. Om du redan har deklarerat kan du anmäla ditt bankkonto på Mina sidor eller i e-tjänsten Skattekonto.

Du hittar mer information om hur du anmäler ett konto i en utländsk bank på sidan Anmäla konto:

Kan man dölja sitt personnummer?

Omkring 75 000 svenskar får sina identiteter kapade varje år. För att du ska kunna spärra ditt personnummer, och på så sätt skydda dig mot id-stöld, har det tidigare krävts att du hamnat i bedragares klor och polisanmält det. Nu kan du dock spärra ditt personnummer i förebyggande syfte, utan att du råkat ut för något brott. Det är kreditupplysningsföretaget UC som lanserat en proaktiv spärr. Om du listar dig där så meddelas de anslutna nätbutikerna om någon försöker använda ditt personnummer för att handla.

– Vi märkte att många oroliga ringde in till oss och ville spärra sig även om inget hade hänt. Då bestämde vi oss för att börja erbjuda en sådan spärr, säger Anna Bülow, antibedrägeriexpert på UC.

Jan Olsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericentrum, rekommenderar alla som är oroliga att spärra sitt personnummer på förhand.

Vad händer om man arbetar svart?

Det finns bara en fördel egentligen, och det är väl att du får ut mer pengar i fickan varje given månad. Om det sen är finansiellt försvarbart går ju att diskutera.

Utan taxerad inkomst blir det väldigt svårt att få ett bolån, vilket i sig är en enormt stor investering som historiskt ger bra avkastning. Så redan där har ju en svartarbetare förlorat potentiellt hundratusentals kronor över tid jämfört med den som jobbar vitt.

Vad kostar det att göra pass och id-kort?

För att få pass eller nationellt id-kort måste du vara svensk medborgare. Detta gäller även provisoriska pass. Alla som ansöker måste personligen komma till polisens passexpedition, det gäller även barn och ungdomar. Pass/nationellt id-kort är de enda handlingar som kan styrka ditt medborgarskap.

Vad kostar det att ringa Skatteverket?

Just nu är det längre svarstider än vanligt när du ringer eller mejlar till oss. Vi har även längre handläggningstider än normalt inom delar av folkbokföringen.

Här svarar vi på allmänna frågor och frågor om tekniska problem.

Du beställer blanketter via vår e-tjänst Beställ blanketter. Broschyrer kan du skriva ut själv. Behöver du hjälp med det kan du ringa Skatteupplysningen.

Är de fyra sista siffrorna i personnumret hemligt?

Personnummer är en unik identifikation på fysiska personer. Systemet med personnummer infördes 1947 i Sverige. Personer födda före 1947 erhöll då ett personnummer i det län de då bodde i. År 1967 tillkom en kontrollsiffra till personnumret. Alla personer som finns i den svenska folkbokföringen har ett personnummer. Personnumret är personligt och följer personen genom hela livet. Det är Skattemyndigheten som delar ut personnummer i samband med registreringen i folkbokföringen. Detta gäller även för personer som inte är födda i Sverige.

Vad kan någon göra med hela mitt personnummer?

INGÅR I KREDITBEVAKNING

Spärrning av personnummer är en av de viktigaste åtgärder för att förhindra en pågående ID-kapning. Med ett samtal spärras ditt personnummer och dina ID-handlingar 24/7

Hur mycket svarta pengar får man tjäna?

Möjligheten att tjäna pengar är den huvudsakliga drivkraften bakom organiserad brottslighet. För att kriminella ska kunna använda brottsvinster i den lagliga ekonomin tvättas svarta pengar rena.

Syftet med penningtvätten är att dölja var pengarna kommer ifrån. Exempelvis sker transaktioner som omvandlar pengar från till exempel narkotikahandel eller bankrån, till skenbart lagliga inkomster och tillgångar.

Det stora flertalet utredningar om penningtvättsbrott har sin början i polisens ordinarie linjearbete eller fångas upp i andra brottsutredningar.

I många utredningar av brott, oavsett brottstyp, finns anledning att göra en finansiell kartläggning där exempelvis transaktioner utreds. I ett sådant arbete upptäcks ofta penningtvätt, till exempel genom att pengar slussas runt mellan olika personer och konton.

Ett av syftena med kriminaliseringen av penningtvätt är att motverka att brottsutbyte förs in och cirkulerar i det finansiella systemet. För att motverka detta bör det vara en central och naturlig del av brottsbekämpningen att spåra, säkra och förverka vinning av brott.