:

Vad är förmedlingstjänst?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är förmedlingstjänst?
  2. Hur mycket moms på provision?
  3. Är det moms på förmedling?
  4. Hur mycket skatt är det på provision?
  5. Hur bokför jag provision?
  6. När får man inte dra av moms?
  7. Kan man slippa moms?
  8. Är provision skattefritt?
  9. Är provision lön?
  10. Hur bokför man förmedlingsavgift?
  11. Hur redovisar man provision?
  12. Kan företag handla utan moms?
  13. Vilken moms får man tillbaka?
  14. Hur många gram guld får man ta in i Sverige?
  15. När behöver ett företag inte betala moms?

Vad är förmedlingstjänst?

Förmedlingstjänst är en enskild firma vars verksamhet är Förmedling och försäljning av varor och maskiner. Förmedlingstjänst registrerades 1982-02-25 men är däremot inte registrerat som arbetsgivare. Läs mer om Förmedlingstjänst

Informationen kommer från myndigheter, privata aktörer och egna insamlingar från Bolagsfakta. Läs mer om datan här.

Hur mycket moms på provision?

Hej!! [br] [br]Om det är moms på provisionen är nog något jag skulle kolla med dem som du har avtal med. [br] [br]Oftast när man pratar företagare emellan pratar man ex moms, vad gäller alla kostnader och intäkter, men undantag kan ju givetvis förekomma. [br]Säljer själv tex kontantkort o där räknas provisionen ex moms. [br]Men som sagt, råder dig att kolla. [br] [br]Intäkten bokför du sendan som en vanlig intäkt i bolaget. [br]ex: [br]3041 (Försäljning tjänst) [br]2641 (moms, om nu denna finns) [br]1910 (kassa, eller 1930 etc. beroende på vart provisionen betalas in) [br] [br]//Marta

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. Klicka här för att registrera dig som medlem.

Är det moms på förmedling?

Varor och tjänster säljs och köps ofta via ett ombud, en representant eller en elektronisk handelsplats. Sådana ombud kan kallas exempelvis för agent eller kommissionär.

I kommissionshandel och förmedlingsverksamhet finns tre parter: en huvudman, en kund och en part som är förmedlare eller ombud och som sköter kontakten med kunden och den egentliga försäljningen. Ombudet kan även utgöra en applikation eller någon annan elektronisk handelsplats där huvudmannen som säljare och kunden som köpare kan mötas. Vid kommissionshandel och förmedling övergår rätten att äga varan inte i något skede till ombudet.

Även om kommissionshandel och förmedlingsverksamhet inte i övrigt har skilts åt i affärsverksamheten, ska dessa skiljas åt i momsbeskattningen. Momsbeskattningen omfattas nämligen av en separat bestämmelse gällande kommissionshandel (MomsL 19 §). Till följd av detta förekommer stora skillnader mellan momsbehandling av kommissionshandel och momsbehandling av förmedlingsverksamhet.

Hur mycket skatt är det på provision?

Vid löneregistrering av provisionslön dras preliminärskatt enligt skattetabell och arbetsgivaravgift ska betalas av arbetsgivaren. Provisionslön är pensionsgrundande, ger försäkrings- och rätt till sociala ersättningar. Det kan även vara grundande för fackavgift och arbetstidsförkortning.

Om du beskattas enligt skattetabell 33, ska du dra skatt på det belopp som du betalar ut varje månad. Det betyder att om du betalar ut en lön på 60 000 kr drar du skatt för det beloppet. Om lönen varierar drar du skatt på det beloppet. Om du vet din ungefära årslön, för att undvika överdriven skatt eller skattesmäll, kan du ansöka om en jämkning hos Skatteverket för att fastställa skatten varje månad.

Hur bokför jag provision?

Provisionsinkomster och provisionsintäkter uppstår i redovisningsenheter som utför förmedlingsuppdrag eller försäljningsuppdrag.

Provision är en rörlig ersättning som beror på de prestationer som en uppdragstagare utför åt en uppdragsgivare. Provisionsinkomster utgör normalt en procentuell andel av den monetära omsättning som en uppdragstagare uppnår åt uppdragsgivaren.

När får man inte dra av moms?

Att det heter mervärdesskatt beror på att det bara är det ökade värdet på en vara eller tjänst, mervärdet, som ett ­företag betalar in moms på.

Man skiljer mellan ingående moms och utgående moms.

Kan man slippa moms?

Hej, försöker ta dina frågor i tur och ordning:

Ja, det kan du helt klart. Här behöver du fråga dig vilken bolagsform som är mest förmånlig för dig. Ett AB föredrar jag personligen men finns en del fördelar med enskild firma också. I ett AB finns lite andra regler och du måste gå in med minst 25tkr som aktiekapital. Kan dock vara sunt då du verkar omsätta pengar direkt och har väldigt låga kostnader. För de du gör jobben åt blir det ingen skillnad då de betalar dig oavsett. Fakturerar du företag får de dock avdrag för moms vilket de inte får om du tar detta som lön. Kostnaden är densamma men de får göra momsavdrag vilket blir positivt för dom. För privatpersoner blir det exakt samma kostnader. De kan inte i dagsläget ge dig pengarna som lön då de inte är registrerade arbetsgivare och de har inte momsavdrag. Det belopp du vill ha ut bör därmed inte förändras.

Är provision skattefritt?

Hej!En kund vill ge sin anställda provision på de produkter hon säljer. Den anställda arbetar 50% och har månadslön och kommer få provisionsstillägg varje månad. Jag arbetar i lön plus och undrar hur det fungerar vid registrering av provision. Påverkar det semesterunderlaget? Hur fungerar det med skatt? Kan man använda löneart 153- provision som redan finns upplagd?

Är provision lön?

innebär att delar av din månadslön varierar med hur väl du uppfyller dina mål. Det finns inga särskilda bestämmelser om .

Det blir allt vanligare att en viss del av lönen är rörlig i form av , , eller provision. Begreppen är inte entydiga och det finns inga generella system, utan systemen för är ofta anpassade till verksamhet och individ.

Hur bokför man förmedlingsavgift?

Jag arbetar som konsult med eget AB (företag A), och fick tips om ett uppdrag av ett annat företag (B). För att jag ska kunna gå direkt mot kunden (företag C) och slippa ett underkonsultförfarande har jag kommit överens om en "finder's fee" eller en förmedlingsavgift med företag B. Detta är en engångskostnad i samband med att A fick kontrakt med C. I övrigt har A och B inga pågående affärsförbindelser.

Min fråga är vilket kostnadskonto jag ska använda för denna engångsavgift till B?

Hur redovisar man provision?

Provisionsinkomster och provisionsintäkter uppstår i redovisningsenheter som utför förmedlingsuppdrag eller försäljningsuppdrag.

Provision är en rörlig ersättning som beror på de prestationer som en uppdragstagare utför åt en uppdragsgivare. Provisionsinkomster utgör normalt en procentuell andel av den monetära omsättning som en uppdragstagare uppnår åt uppdragsgivaren.

Kan företag handla utan moms?

Om du bedriver verksamhet som gör att du ska betala eller få tillbaka moms

Du som har företag och säljer varor eller tjänster i Sverige ska ta ut moms av dina kunder, så kallad utgående moms

. Momsen är ingen kostnad för dig, utan en skatt som du tar ut av kunden och redovisar vidare till staten.

När du sedan köper varor eller tjänster till ditt företag betalar du moms på dem, så kallad ingående moms

Vilken moms får man tillbaka?

Att det heter mervärdesskatt beror på att det bara är det ökade värdet på en vara eller tjänst, mervärdet, som ett ­företag betalar in moms på.

Man skiljer mellan ingående moms och utgående moms.

Hur många gram guld får man ta in i Sverige?

Oberoende, rörelsefrihet, fysiskt kapital – ja, fördelarna är många med att investera i guld. Oavsett om du vill ansvara för ditt eget personliga sparande, skydda din familjs framtida försörjning eller spara till dina barns studier är guld en säker och enkel metod för att spara.

Du kan beställa guldmynt eller guldtackor dygnet runt med en säker och spårbar leverans till valfri adress. Självklart kan du också välja att hämta dina varor i butik.

Silver ses ofta som ett tryggt och säkert sätt att skydda det faktiska värdet av fysiskt kapital. Att äga fysiska silvertackor och mynt är ett klassiskt sätt att diversifiera sin portfölj och därmed sprida riskerna. Genom att investera med förtroende ökar du också säkerheten för de andra tillgångar du äger och ger ytterligare skydd till andra investeringar.

När behöver ett företag inte betala moms?

Du som har en försäljning på under 30 000 kronor om året är inte skyldig att vara momsregistrerad. Vi förklarar vad momsbefrielse innebär, hur du räknar ut beloppsgränsen och vad som är viktigt att tänka på.

Reglerna innebär att organisationer eller företag som är etablerade i Sverige, och har en försäljning inom landet som uppgår till högst 30 000 kronor, inte behöver vara registrerade för moms. De nya reglerna för momsbefrielse trädde i kraft 2017. Befrielsen gäller om skyldigheten att betala moms uppkommit från den 1 januari 2017 eller senare.