:

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man fråga Skatteverket om?
 2. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 3. Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?
 4. Vad är det för telefonnummer till Skatteverket?
 5. Kan man ringa anonymt till Skatteverket?
 6. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
 7. Vad kostar det att göra pass och id-kort?
 8. När ska man ringa Skatteverket?
 9. Kan man kolla upp någon på Skatteverket?
 10. Hur ofta gör Skatteverket kontroller?
 11. Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?
 12. Hur lång tid tar det för att få ett id-kort?
 13. Måste man ta med sitt gamla pass?
 14. Hur mycket kostar pass 2023?
 15. Vad kostar det att ringa Skatteverket?

Vad kan man fråga Skatteverket om?

 • Ställ en fråga eller lämna ett svar 
 • Ställ en teknisk fråga
 • Ta del av allmän handling
 • Skicka in synpunkter och idéer
 • Tipsa om misstänkt fusk

Välj i första hand Ställa en fråga för att få svar på en fråga som gäller dig som privatperson eller ditt företag. Använd det här formuläret även när du har ett pågående ärende hos oss. Vi har inte möjlighet att svara på frågor som innehåller länkar till andra molntjänster, program eller liknande. Det är därför viktigt att du skriver in din fråga direkt i formuläret.

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?

Statens servicecenter ansvarar för alla servicekontor. På servicekontoren kan du få hjälp med olika frågor som Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten hanterar. Det innebär att varje handläggare kan hjälpa till med både skatte-, försäkrings- och pensionsärenden.

På servicekontoret kan du få hjälp med

Vad är det för telefonnummer till Skatteverket?

Våra medarbetare på Skatteupplysningen finns tillgängliga via chatt med ordinarie öppettider vardagar kl. 9–15.

Du hittar chatten för privatpersoner under fliken Privat, Skatter och deklarationer när du är inloggad på Mina sidor.

Kan man ringa anonymt till Skatteverket?

På den här sidan hittar du information om att lämna tips om misstänkt fusk inom skatt och felaktig folkbokföring.

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Vad kostar det att göra pass och id-kort?

Du ska inte ta med fotografiutan de fotograferar dig hos polisen.

Har du ett giltigt pass eller nationellt id-kortska du lämna tillbaka det senastnär du hämtar ett nytt.

När ska man ringa Skatteverket?

Ja, du kan göra ändringar i en deklaration som du har skickat in. Du kan göra ändringar upp till sex år efter inkomståret. Det innebär att du under 2023 kan göra ändringar som gäller inkomståret 2017 eller senare.

Har du ännu inte fått slutskattebeskedet kan du logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 och skicka in deklarationen på nytt efter att du gjort ändringen. Har du redan fått slutskattebeskedet kallas det för att du begär en omprövning. Hur du ska göra beror på vilket inkomstår som ändringen gäller.

Kan man kolla upp någon på Skatteverket?

Det går att välja mellan två olika kommunikationssätt för att använda tjänsten.

 • E-transport, som gör det möjligt att skicka och ta emot filer från ett verksamhetssystem via Skatteverkets webbgränssnitt.
 • SHS, som gör det möjligt att automatisera meddelandeöverföringen.

Läs mer om kommunikationssätten i vår tekniska beskrivning.

Hur ofta gör Skatteverket kontroller?

Skatteverket ska också göra extra kontroller av hyresinkomster, som ökade stort 2020, och de nya RUT-tjänsterna som omfattar viss tvätt (ej kemtvätt), montering av möbler, transport av möbler för återbruk och enklare tillsyn av bostad. Även det nya avdraget för grön teknik kommer att granskas – ett avdrag som gäller för installation av solceller, lagring av egenproducerad energi och laddningspunkter för elfordon.

De vanligaste felen som små och medelstora företag gör är att dra av för privata kostnader som inte rör verksamheten och att man inte redovisar förmåner eller inkomster som bör beskattas. Enligt Skatteverket gör 4 av 10 företag dessa skattefel, som motsvarar cirka 8 miljarder kronor om året.

Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Hur lång tid tar det för att få ett id-kort?

Med en e-legitimation kan du legitimera dig online på ett smidigt och säkert sätt. Vi har flera olika BankID för mobilen och datorn, där Mobilt BankID och BankID på fil är kostnadsfria. Ta del av den aktuella prislistan på olika legitimationer. Ett fysiskt ID-kort skaffar du hos Skatteverket.

Måste man ta med sitt gamla pass?

En svensk medborgare bosatt i utlandet eller på tillfälligt besök kan ansöka om ett nytt ordinarie pass, provisoriskt pass eller id-kort på vissa ambassader och konsulat som också är passmyndigheter.

Tidsbokning Tidsbokning sker online fr.o.m. den 1 juli 2021. Du bokar tid för att ansöka om ett nytt pass eller för att hämta ut passet vi följande länk: Tidsbokning online

Hur mycket kostar pass 2023?

Ge dig ut på ett sightseeingäventyr av Roms mest besökta och berömda attraktioner med det mest prisvärda Rome City Pass. Få tillgång till 1 eller 2 attraktioner som ingår i ditt Roma Card. Missa inte heller möjligheten att åka gratis med stadens kollektivtrafik.

Utforska Colosseum och Forum Romanum: Ta ett steg in i världens mest berömda arena och upplev det antika Rom under din självguidade rundtur i det romerska Colosseum. Lär dig allt om Roms antika historia medan du vandrar runt i stadens mest berömda sevärdhet. Missa inte chansen att promenera längs huvudgatan i det antika Rom - Via Sacra och upplev historien komma till liv.

Besök den ikoniska Galleria Borghese: Med Roma Pass har du också möjlighet att utforska det magnifika Borghese-galleriet. Njut av privilegierad tillgång och upptäck de hisnande konstmästerverk som finns i detta världsberömda galleri.

Vad kostar det att ringa Skatteverket?

Just nu är det längre svarstider än vanligt när du ringer eller mejlar till oss. Vi har även längre handläggningstider än normalt inom delar av folkbokföringen.

Här svarar vi på allmänna frågor och frågor om tekniska problem.

Du beställer blanketter via vår e-tjänst Beställ blanketter. Broschyrer kan du skriva ut själv. Behöver du hjälp med det kan du ringa Skatteupplysningen.