:

Kan man använda friskvård till solarium?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man använda friskvård till solarium?
 2. Vad kan räknas som friskvård?
 3. Vad räknas inte som friskvård?
 4. När får man ta ut friskvård?
 5. Kan man sola solarium efter gymmet?
 6. Kan man betala med kort på solarium?
 7. Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?
 8. Vad ingår i friskvård 2023?
 9. Är thaimassage friskvård?
 10. Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?
 11. Vad motsvarar 15 min i solarium?
 12. Hur länge ska man inte duscha efter solarium?
 13. Hur kan man sola solarium gratis?
 14. Får man vitamin D från solarium?
 15. Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?

Kan man använda friskvård till solarium?

Suntana Drop-In Solarium Stockholm | Copyright 2020

Sola solarium i Stockholm? Bästa solarium i Stockholm? Stockholms bästa solarium? Besök Suntana som är ett givet val ifall du vill sola solarium i ett av Stockholms bästa solarium. Suntana är en modern Drop-In solariumkedja med 6 anläggningar runtom i Stockholm med solarium från några av de ledande tillverkarna såsom megaSun, Ergoline och Lexudos. I våra anläggningar finns bland annat liggsolarium såsom megaSun P9, Ergoline Prestige 1600, Ergoline Prestige 1400 och ståsolarium såsom Ergoline Sunrise 488 och Lexodus. Våra solarium anläggningar i Stockholm finns i Enskede, Märsta, Solna, Sundbyberg, Tullinge och Vasastan/Norrmalm på S:t Eriksplan.

Vad kan räknas som friskvård?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad räknas inte som friskvård?

Öl, taxi och fika må vara saker som själen mår bra av, men skatteverket har inte samma syn på dessa aktiviteters friskvårdande verkan som de förhoppningsfulla anställda - som skickade in kvittona.

Inte heller parkeringsbiljetter, sånglektioner, kläder eller fiskpedikyr fick godkänt enligt företaget Benify, som administrerar och utvecklar förmåner åt en halv miljon anställda i Sverige och har full koll på vad skatteverket tillåter avdrag för.

När får man ta ut friskvård?

Som arbetsgivare har du möjligheten att erbjuda dina medarbetare skattefri motion och friskvård. Så länge förmånen är av ett mindre värde (upp till 5 000 kronor) och riktar sig till alla i personalen ska det betraktas som en skattefri personalförmån. 

Kostnaden för en enskild aktivitet får dock inte överstiga 1 000 kr, om den ska vara skattefri. Om friskvårdsbidraget överstiger 5000 kr för hela kalenderåret ska hela årets friskvårdsbidrag beskattas.

Kan man sola solarium efter gymmet?

Den första och mest uppenbara fördelen från att använda ett solarium - att uppnå önskad bronsbrun. Solariesalonger efterliknar den ultravioletta strålningen från solens strålar och deras tillgänglighet året runt gör dem till det föredragna valet för många människor.

Kan man betala med kort på solarium?

Visa og Mastercard kan brukes til å starte solene direkte fra hovedautomaten. Har du ikke med deg bankID, kan du ringe telefonnummeret på skjermen så hjelper vi deg!

Får man gå på spa för friskvårdsbidrag?

Erbjuder din arbetsgivare friskvårdsbidrag? Välkommen att nyttja det hos oss! Friskvårdsbidraget gäller spaentré och kroppsbehandlingar. Nedan ser du olika paketerbjudanden och vad som ingår i dem. Det belopp som är berättigat till friskvårdsbidrag är utskrivet inom parentes.

Kontakta oss på [email protected] eller 0591-631 00 så hjälper vi dig med bokningen! Du kan även boka online, men betalar då normalpris – vi korrigerar sedan beloppet manuellt när du kommer hit till oss på Loka Brunn.

Vad ingår i friskvård 2023?

Hur stor eller liten får då friskvårdspengen vara? Jo såhär: det är upp till varje arbetsgivare att bestämma bidragets storlek. Skatteverket har dock satt ett tak på 5 000 kronor för att friskvårdsbidraget ska förbli skattefritt. Du kan som arbetsgivare välja att betala ut ett högre belopp än så, men då ska den anställde förmånsbeskattas för hela summan.

För aktiviteter utan inslag av motion, såsom massage, finns det en övre gräns på 1 000 kronor per tillfälle för att de ska kunna erbjudas inom ramen för det skattefria friskvårdbidraget.

Är thaimassage friskvård?

Reglerna säger att friskvårdspengarna ska användas till ”aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet”. Men vad är det? Här kommer några förtydliganden på vad du inte får göra. Vill du läsa om allt du får göra (mycket roligare), läs gärna här!

Kan man köpa löparskor på Friskvårdsbidraget?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Vad motsvarar 15 min i solarium?

SOLFAKTA

Här finner du svar på de vanligaste frågorna om solarium och svaren är aldrig korta då det varierar från person till person och deras hudtyp.

Hur länge ska man inte duscha efter solarium?

15 maj 2011 av z_Bina Lakritz Prins i klotterplank (19 svar)

Har läst på flera ställe att man inte ska sola direkt efter man solat solarie. Vet någon varför ? Eller det är bara skitsnack ?

Hur kan man sola solarium gratis?

Sola säkert och effektivt! Soloteket är ett obemannat drop-in solotek på Östermalmsvägen 27. Vill du sola solarium i Finspång så solar du här säkert och effektivt med solariumsängar från Ergoline och Ultra Tan, marknadens ledande märken.

Drop-in Det är ingen förbokning utan du solar när det passar dig och vi har 5 st olika solarium att välja på.

Öppettider Öppettider för Soloteket är 07.00 - 22.00, alla dagar. Personal finns på plats dagligen för tillsyn och städning och vi har gratis parkering för våra kunder.

Får man vitamin D från solarium?

Sola eller inte sola – debatten kring solariernas vara eller icke vara är hetare än någonsin och förespråkare dömer ut larmrapporter som varnar för solens skadlig strålar.

– Myndigheternas solråd kommer få antalet cancerfall att öka, menar Ulf Börgesson, företrädare för solariebranschen och PR-konsult åt Ultra Tan.

Kan man köpa liftkort för friskvårdsbidrag?

För att du ska kunna nyttja friskvårdsbidraget när du köper Skidpass behöver du ett kvitto som bevisar att det är just du som har använt Skidpasset – vilket du redovisar till din arbetsgivare. Därför är det viktigt att endast göra ett köp per kvitto om ni är fler i familjen som ska utnyttja friskvårdsbidraget. När du gör ditt köp i vår onlinebokning registreras ditt skidpass tillsammans med ditt namn direkt på bekräftelsen/fakturan som du sedan kan skriva ut och använda som underlag när du ansöker om bidraget. 

Lapland Resorts är inte anslutna till några friskvårdsnätverk utan du köper och betalar ditt Skidpass som vanligt och ansöker sedan i efterhand om bidraget med din kvittokopia eller bokningsbekräftelse som underlag.