:

Vad har hänt med Storytel?

Innehållsförteckning:

 1. Vad har hänt med Storytel?
 2. Varför faller Storytel?
 3. Vem äger Storytel?
 4. Hur mycket kostar Storytel i månaden?
 5. Varför stängs Storytel av sig?
 6. Är Storytel värt det?
 7. Vad är Storytel värderat till?
 8. Hur mycket såldes Storytel för?
 9. Hur mycket tjänar man på Storytel?
 10. Hur mycket pengar får författaren per timme för ljudbok i Storytel?
 11. Vad är bäst Storytel eller Nextory?
 12. Är Storytel svenskt?
 13. Vad är bättre Storytel eller BookBeat?
 14. Hur många anställda har Storytel?
 15. Är Storytel börsnoterat?

Vad har hänt med Storytel?

Bland förlagsgruppens titlar finns flera stora namn, inte minst 2022 års nobelpristagare Annie Ernaux. Att ljudböckerna nu plockas bort är en dyster utveckling, menar Nextorys vd Shadi Bitar.

– Det är jättetråkigt förstås, framför allt för författarna som går miste om stora intäkter, säger han.

Han ställer sig frågande till Storytel books beslut och menar att kraven som ställs är orimliga då minimiersättning skulle utgöra mer än 50 procent av Nextorys försäljning.

Varför faller Storytel?

Storytels vd och grundare Jonas Tellander slutar och bolaget byter till en nygammal strategi. Samtidigt flaggar man för att samarbetet med Spotify kan vara i fara. Aktien faller 17 procent.

Vem äger Storytel?

Tack för att du kom hit! När det finns så många stories att utforska kan det bli lite ensamt att vara en cookie-policy. Vi bryr oss om din integritet och jobbar hårt för att hålla den här informationen uppdaterad. På grund av det kommer innehållet att ändras ibland.

Hur mycket kostar Storytel i månaden?

I appen och på Storytel kan du söka efter ljudböcker, få inspiration och personliga boktips som baseras på din lyssning. Du kan även se vad andra lyssnare gillar, läsa och skriva kommentarer om ljudböckerna och dela med dig av böcker till dina vänner.

Är du nyfiken på vilka slags böcker du kan lyssna på? Kolla in Storytels utbud.

Varför stängs Storytel av sig?

Prova följande om en app på din iPhone eller iPad inte fungerar som förväntat.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.

Är Storytel värt det?

Drar debiterar tjänst flera månader efter att man har sagt upp abonnemanget hos dem. De hävdar att det ej går att göra i app osv. Oerhört otrevlig kundservice.Jag hänvisade till ARN. Konsumenttjänstslagen och konsumenttjänstlagen.

Drog pengar tidigare än vad de stod på deras sida, vilket gjorde så jag fick betala en månad extra fast att jag sa upp innan betalningsdatumet. Kundtjänsten slutade svara. Sämsta servicen, hade screenshoot på när det stod att de skulle dra pengar och allt. Men att ändå dra tidigare och sedan sluta svara när de insett sitt fel….

Samtidigt väldigt dåligt utbud på böcker som man faktiskt kunde läsa, 80% av böckerna kunde man bara lyssna på. Rekommenderar absolut inte.

Jag har varit kund sedan tidig begynnelse. Plöjt två-tre böcker i veckan. Storytel har varit en god kamrat att ha i öronen, i bakgrunden och i närheten. Innehar säkert rekordet av antal lyssningar på Jan Guillous spionromaner och böcker om det stora århundradet. Jag älskar Storytel, appen och utbudet.

Däremot tycker jag att prissättningen är skev, den smyghöjs dessutom utan information. Att ha unlimited lyssning likt Spotify, Netflix och Disney+ med flera kostar dubbelt av de samtliga för motsvarande abonnemangsform. Lägg dessutom till att man som aktiv kund blir pepprad med annonser som riktas till potentiella kunder där rabatterna haglar för att öka nykundsförvärvet. Det känns som ett spel för att visa på stadig användartillväxt som i sin tur kan driva aktiekursen, kanske man ska bli aktieägare istället för användare helt enkelt? Det verkar som att man får mer value for money den vägen.

Storytel borde omgående ta bort möjligheten att recensera böcker då det missbrukas av flera författare. Man släpper en bok som genast får massor av fantastiska recensioner…trots att det är en omöjlighet att ens ha lyssnat igenom den efter så kort tid. Massproducerande skitförfattare får höga vitsord medan bra, seriösa författare utan en enorm vänkrets hamnar i skymundan.

Vad är Storytel värderat till?

Ljudboksbolaget Storytel utser inte bara ny vd utan nya ordföranden Hans-Holger Albrecht rensar också ut i styrelsen.

Om aktien ska åter till forna glansdagar måste kassaflödet och resultatet lyftas – samtidigt hotar en nyemission runt hörnet.

Hur mycket såldes Storytel för?

Storytel grundades 2005 av Jonas Tellander (VD) och Jon Hauksson (systemarkitekt och chefsutvecklare) under namnet Bokilur. 2007 bytte företaget namn till Storytel för att underlätta en internationell expansion.

2005 lanserade Storytel sin första app i form av en java-applet och startade samarbete med mobiloperatörer för att användarna inte ska behöva betala extra för datatrafiken. 2009 medverkade Jonas Tellander i SVT:s Draknästet för att få finansiering till bolagets utveckling. En av riskkapitalisterna, Richard Båge, valde att investera i Storytel.[2]

2013 köpte bolaget ljudboksförlagen Storyside och Earbooks och började producera allt mer eget innehåll. Samma år expanderade företaget och etablerade sig i Danmark och Nederländerna (med Rubinstein Audio). Från 2014 inkluderade man e-böcker i sitt erbjudande. Samtidigt släpptes en ny version av deras Iphone-app med en funktion som ger användarna möjlighet att synkront skifta mellan ljudbok och e-bok. Samma år tog Storytel över Stora Ljudbokspriset och införde en årlig ljudboksgala där priset delas ut. Under 2014 lanserades Storytel även i Norge.

Hur mycket tjänar man på Storytel?

”Vänta vänta …101 200 kronor totalt för hela arbetet, före skatt. Driver du med mig? Jag har jobbat stenhårt med den här boken i nästan ett halvår?”

I HBO-serien Lust sitter Julia Dufvenius rollkaraktär Ellen framför en bokförläggare på ett fint kontor. Hon har skrivit sin första bok, en blandning av romance och crime, och nu fått ja från det anrika förlaget som erbjuder tryckta 4 000 exemplar och betalning i enlighet med Författarförbundets riktlinjer. Men det är inte vad Ellen tänkt sig. 

”Jag är ledsen men det här går inte. På en månad kunde jag dra in 50 papp på jobbet. Det här är ju rena slavvillkoren. Då kan jag ju lika gärna köra omkring på moppe med en sådan där matväska på ryggen.”

Hur mycket pengar får författaren per timme för ljudbok i Storytel?

”Vänta vänta …101 200 kronor totalt för hela arbetet, före skatt. Driver du med mig? Jag har jobbat stenhårt med den här boken i nästan ett halvår?”

I HBO-serien Lust sitter Julia Dufvenius rollkaraktär Ellen framför en bokförläggare på ett fint kontor. Hon har skrivit sin första bok, en blandning av romance och crime, och nu fått ja från det anrika förlaget som erbjuder tryckta 4 000 exemplar och betalning i enlighet med Författarförbundets riktlinjer. Men det är inte vad Ellen tänkt sig. 

”Jag är ledsen men det här går inte. På en månad kunde jag dra in 50 papp på jobbet. Det här är ju rena slavvillkoren. Då kan jag ju lika gärna köra omkring på moppe med en sådan där matväska på ryggen.”

Vad är bäst Storytel eller Nextory?

 • Tillgänglig för: iOS, Android
 • Gratisperiod: 50 dagar
 • Pris per månad: 129 kr, 169 kr, 209 kr
 • Bindningstid: Nej
 • Betalning: Autogiro
 • Abonnemangstyper: 3 st
 • Offline–läge: Ja
 • Barnläge: Ja
 • Tillgänglig för: iOS, Android
 • Gratisperiod: 30 dagar
 • Pris per månad: 99 kr, 149 kr
 • Bindningstid: Nej
 • Betalning: Autogiro
 • Abonnemangstyper: 2 st
 • Offline–läge: Ja
 • Barnläge: Ja

Är Storytel svenskt?

Du kan prova på Storytel gratis i 14 dagar. Under gratisperioden får du tillgång till hela deras tjänst och kan lyssna på hur många ljudböcker du vill. När de 14 dagarna är slut övergår gratisabonnemanget till ett vanligt abonnemang för 169 kronor per månad. Om du avslutar ditt abonnemang innan de 14 dagarna är slut betalar du ingenting. Klicka här för att prova Storytel gratis.

Storytel är en abonnemangstjänst vilket innebär att du betalar en fast summa för att få access till hela utbudet av ljudböcker. Så länge du betalar för ditt abonnemang kan du lyssna på hur många ljudböcker som helst.

Storytel har inga bindningstider och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. När du säger upp ditt abonnemang får du alltså inte behålla de ljudböcker du lyssnat på när du använt tjänsten. Däremot är det enkelt att återaktivera ditt abonnemang hos Storytel om du skulle vilja det.

Vill du hellre äga dina ljudböcker är Audible ett bättre alternativ. De har dock inte lika många ljudböcker på svenska jämfört med Storytel.

Vad är bättre Storytel eller BookBeat?

Both of the Audiobook and eBooks services BookBeat and Storytel are good in different ways. They both have good and bad things. It’s hard to decide which book streaming service to choose. BookBeat has a slightly better app with CarPlay support and better Apple Watch app, but Storytel has a lot more books to choose from. Especially if you want to listen or read other authors than Swedish authors.

Watch to the end of the video to see which service I choose!

Hur många anställda har Storytel?

Flera svenska techbolag redovisade kvartalsrapporter på torsdagen. Och marknadens dom var hård – Sinch och Storytel föll båda runt 12 procent på börsen. ”2022 har inte varit stabilt”, säger Hanna Wachtmeister, vd för Flat Capital.

Är Storytel börsnoterat?

Storytel är idag en av världens största abonnerande tjänster för streaming inom ljudböcker och E-böcker. Idag erbjuder bolaget lyssning och läsning av mer än 500 000 titlar globalt. Storytel har även en förlagsverksamhet där de bland annat äger ljudboksförlaget StorySide och Norstedts Förlagsgruppen. Idag är bolaget verksamma i ungefär 25 marknader. 

Historien bakom det svenska bolaget Storytel är lite speciell då bolagets VD var med i TV-programmet ”Draknästet”  för att få in kapital. Bolaget grundades av Jonas Tellander och Jon Hauksson år 2005. Bolaget hette vid den tidpunkten Bokilur men bytte efter ett tag namn till Storytel. Tellander deltog i TV-programmet där Storytel lyckades säkra finansiering för framtida investeringar. Alla “Drakarna” var inte säkra på att Storytel skulle bli ett framgångsrikt företag. Idag är Storytel ett betydligt större bolag och man kan inte säga annat än att det varit en succé.