:

Var kan man se taxerad inkomst?

Innehållsförteckning:

 1. Var kan man se taxerad inkomst?
 2. Är inkomstuppgifter offentliga?
 3. När får man reda på skatteåterbäringen 2023?
 4. Varför har jag inte fått skatteåterbäringen 2023?
 5. Var kan jag läsa Taxeringskalendern?
 6. Finns Taxeringskalendern digitalt?
 7. Kan någon se om jag kollar deras lön?
 8. Kan man se andras deklarationer?
 9. Vilket datum får man tillbaka på skatten?
 10. När kommer pengarna från deklarationen?
 11. När kommer skatteåterbäringen efter ändringar?
 12. Varför står det 0 kr på mitt Skattekonto?
 13. Hur ser man förmögenhet?
 14. Vilken taxeringskalender är bäst?
 15. Hur mycket kostar Taxeringskalendern?

Var kan man se taxerad inkomst?

 • Sök upp personen du vill Lönekolla
 • Klicka på ”Kolla lön anonymt”
 • Följ instruktionerna och betala smidigt med Klarna Checkout
 • Se lönen direkt på skärmen. Dina Lönekollar sparas under Mina sidor.

Är inkomstuppgifter offentliga?

På myndigheter är uppgifter om lön en offentlig handling. Det innebär att vem som helst kan begära ut uppgifter om löner från arbetsgivaren, eftersom de räknas som en allmän handling. Detta regleras i Offentlighets- och sekretesslagen 2 kap. 4 §.

När får man reda på skatteåterbäringen 2023?

Sista dagen för att göra en extra skattebetalning om du räknar med kvarskatt på mer än 30 000 kronor och vill undvika kostnadsränta.

Den 5 mars är sista dagen att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen digitalt.

Du som har en digital brevlåda får din deklaration som pdf-fil dit.

Du som har en e-legitimation kan logga in på skatteverket.se och se din deklaration.

Varför har jag inte fått skatteåterbäringen 2023?

 • Skatteåterbäring 5 – 7 april 2023
 • Andra viktiga datum kring deklarationen
 • Skatteregler som påverkar din skatt

Skatteåterbäring är en återbetalning från Skatteverket som du får om du betalat in för mycket skatt under föregående år. Du kan också få skatteåterbäring om din beskattningsbara inkomst har blivit mindre under året som gått.

En vanlig orsak till att man betalat in för mycket skatt är att du har lån eller andra skulder som du betalar ränta för. Räntekostnader är nämligen avdragsgilla. Om du har varierande inkomst och inte jämkar ökar också sannolikheten för att du betalat in för mycket skatt. Personer som bara jobbar under del av året, till exempel säsongsarbetare och studenter som sommarjobbar tenderar också betala in för mycket skatt under året.

Det är också möjligt att ha betalat in för lite skatt under året. Om du betalat in för lite skatt kommer du att få restskatt istället för skatteåterbäring, vilket innebär att du måste betala in mellanskillnaden till Skatteverket.

Var kan jag läsa Taxeringskalendern?

Något Stefan Lundell upplevde under försäljningsprocessen var att det var lätt att lägga allt fokus på den operativa delen, men att man inte bör förbise den emotionella aspekten. Han själv fick en hel del existentiella funderingar i samband med försäljningen.

”Jag skrev faktiskt en text om exitdepression före sommaren och pratade då med flera andra entreprenörer som upplevt det här depressiva tillståndet.”

Man har levt sitt företag och känslan ’vad ska jag göra nu’ kommer över en

Finns Taxeringskalendern digitalt?

Taxeringskalendern är en kalender som ges ut varje år och som innehåller uppgifter om inkomster av tjänst, lön och kapital. Den innehåller information om privatpersoner och företag med beskattningsbara inkomster i Sverige. 

Ansvarig utgivare är Kalenderförlaget i Solna. Kalendern har getts ut sedan 1905 och är originalet för att enkelt och smidigt kolla upp löneuppgifter. 

Kan någon se om jag kollar deras lön?

 • Sök upp personen du vill Lönekolla
 • Klicka på ”Kolla lön anonymt”
 • Följ instruktionerna och betala smidigt med Klarna Checkout
 • Se lönen direkt på skärmen. Dina Lönekollar sparas under Mina sidor.

Kan man se andras deklarationer?

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Är en deklaration en allmän handling?

Vilket datum får man tillbaka på skatten?

Skatteåterbäringen betalas ut den 5–6 april 2023 till dig som uppfyller kriterierna för skatteåterbäring i april. Har du inte fått dina pengar kan det bero på att du inte har anmält bankkonto.

När kommer pengarna från deklarationen?

Nu är det snart dags igen! Skaffa Kivra senast 5 mars så kommer deklarationen mellan 6-10 mars. Vill du ha återbäringen så snart som möjligt? Vi berättar hur.

Rätt snart, faktiskt. Goda nyheten är att du ofta själv kan påverka hur tidigt du får din skatteåterbäring. För att få den så tidigt det går, det vill säga 5-6 april, behöver du ha godkänt din deklaration utan ändringar eller tillägg senast den 30 mars. Kom ihåg att du behöver ha registrerat bankkonto på Skatteverket eller i appen så pengarna har någonstans att landa.

När kommer skatteåterbäringen efter ändringar?

Skatteåterbäring är de pengar du får tillbaka av staten om du har betalat in för mycket skatt under året. Om du har betalat mer skatt än vad du är skyldig att betala, får du helt enkelt tillbaka den överskjutande summan som skatteåterbäring.

Varför står det 0 kr på mitt Skattekonto?

Det är viktigt att du betalar det belopp som behövs när du har fått en uppmaning eller ett krav från Skatteverket. Skulden kan i vissa fall lämnas över till Kronofogden för indrivning.

Den här informationen vänder sig till dig som är privatperson, dig som betalar SA-skatt (särskild A-skatt) eller dig som är delägare i ett handelsbolag. För företag (även dig som har enskild firma) gäller andra beloppsgränser.

Hur ser man förmögenhet?

I e-tjänsten kan du se uppgifter om din inkomst och avdragen skatt. Du kan få en sammanställning för ett visst år eller mer detaljerat för en specifik utbetalare. Du kan också skriva ut eller spara de sammanställda uppgifterna.

Vilken taxeringskalender är bäst?

I ett litet oansenligt företagsområde i Balltorp håller Ratsit till. Företaget som skapades av Anders Johansson för nio år sedan och som sakta men säkert vuxit. I dag har de sex anställda varsitt kontor, men i början av nästa år ska lokalerna byggas ut till det dubbla.

– Vi har ökat ungefär 20 procent varje år och jag är övertygad om att det kommer hålla i sig, så nästa år kommer vi att få nyanställa, säger vd:n Anders Johansson.

Hur mycket kostar Taxeringskalendern?

 • Löner och kapitalinkomst
 • Anmärkningar
 • Statistik på kommunnivå
 • Alla invånare från 16 år
 • Fysisk katalog - levereras via post inom 4-8 dagar