:

Får man bidrag för elcykel 2023?

Innehållsförteckning:

 1. Får man bidrag för elcykel 2023?
 2. Hur mycket får en förmånscykel kosta?
 3. Är det lönsamt med förmåns cykel?
 4. Kan man göra avdrag för elcykel?
 5. Hur beräknas Cykelförmån?
 6. Vad kostar en förmånscykel i månaden?
 7. Kan man använda friskvårdsbidrag till elcykel?
 8. Får man bidrag för att köpa elcykel?
 9. Får man bidrag om man köper elcykel?
 10. Finns Elcykelpremien kvar?
 11. Kan man använda friskvårdsbidrag till cykel?
 12. Vilka företag har Förmånscykel?
 13. Får man köpa cykel för friskvårdsbidrag?
 14. Kan man få bidrag för att köpa elcykel?
 15. Vad är Cykelbidrag?

Får man bidrag för elcykel 2023?

Elcykelpremien gäller som sagt retroaktiv från den 20 september 2017. Har du köpt din elcykel från det datumet har du 6 månader på dig från den 1 januari 2018 att skicka in kvittot. Det kan dock dröja en bit inpå våren innan du kan räkna med att få din elcykelpremie. Det är datumet för köpet som gäller alltså då du genomgått ett köp och fått din orderbekräftelse.

Har du handlat en elcykel innan den 20 september men inte betalt den förrän efter den 20 september så gäller tyvärr inte elcykelpremien.

Hur mycket får en förmånscykel kosta?

Kostnaden beror främst på ditt val av cykel, men även på det avtal din arbetsgivare har med Bikelease samt din marginalskatt. Nästan alla anställda sparar pengar jämfört med att köpa cykeln kontant.

Vissa arbetsgivare väljer dessutom att subventionera en del av kostnaden för en extra generös förmån.Du kan uppskatta kostnaden och besparingen nedan. Skatteverkets nya avdragsregler för 2022 innebär ytterligare besparingar, men också att kringutrustning, samt batterier till elcyklar måste beräknas separat. Innan beställning får du alltid en faktiskt kostnad för den cykel och de tillbehör du har valt och med din arbetsgivare.

Är det lönsamt med förmåns cykel?

Jag arbetar inom Malmö stad. Vi har blivit erbjudna förmånscyklar som betalas med bruttolönen. Den cykeln som jag är intresserad av kostar drygt 300 kr brutto och kommer att kosta mig drygt 200 kr netto. Jag har förstått att detta kan påverka pension, SGI osv. Påverkar summor i denna storleken mycket eller är det “kaffepengar”? Är det så förmånligt som man tror?

dec '21

Kan man göra avdrag för elcykel?

Hoppa till innehåll

Många har arbetat hemma under 2021 eller tagit bilen till jobbet istället för tåg eller buss. Men reglerna för avdrag har inte ändrats med anledning av pandemin. Men de som cyklat får dra av 350 kronor.

Hur beräknas Cykelförmån?

Vad kul att du är intresserad av konceptet cykelförmån, det är nämligen bra för hälsan, miljön och plånboken. Vare sig du är anställd, arbetsgivare eller egenföretagre hoppas jag att du kommer finna min kalkylator användbar för din kommande cykelinvestering.

Från och med den 1 januari 2022 ges en skattelättnad för förmånscyklar vilket reducerar förmånsvärdet med 3 000kr per år.

Vad kostar en förmånscykel i månaden?

Den anställde får upp till 25-50% lägre kostnad istället för att köpa den privat. Bra för miljö, friskare personal och framförallt nöjd personal som känner att företaget satsar på de anställda är våra erfarenheter. Vi erbjuder vanliga cyklar, lådcyklar, elcyklar och nu med helt nya regler och förmånsvärden för 2022 och framåt!

Vill ni veta mer hur det fungerar? Vänligen fyll i nedan formulär.

Kan man använda friskvårdsbidrag till elcykel?

Det framgår inte av lagtexten vilka aktiviteter som är godkända som skattefri motion och annan friskvård, men av rättspraxis framgår att vissa förutsättningar ska vara uppfyllda.

För att ett friskvårdsbidrag ska kunna betalas ut skattefritt ska det användas till aktiviteter som innehåller inslag av motion, eller annan enklare friskvård som inte innehåller inslag av motion men som till exempel är avstressande eller avslappnande.

Får man bidrag för att köpa elcykel?

Den nya elcykelpremien, som kan ge upp till 10 000 kronor i bidrag, går att söka från och med den 1 februari.Här reder vi ut hur den nya elcykelpremien fungerar.

 • Vad är syftet med premien?Det främsta syftet är att bilister ska lockas att välja elcykel istället. Eftersom elcyklar är dyra (ofta kostar de från 10 000 kronor och uppåt) anser regeringen att det krävs en bonus för att åstadkomma det.
 • Får man bidrag om man köper elcykel?

  Även elcykelbidraget för 2020 slopades på grund av motstånd från flera partier. Nästan 100 000 personer var berättigade till elcykelbidraget, som gav dem möjlighet att få upp till 10 000 kronor i ersättning, eller 25 % av kostnaden för sina elcyklar.

  De var tvungna att spara sitt kvitto och ansöka om återbetalning hos Naturvårdsverket för att få tillbaka pengarna. Från och med den 20 september 2017 var alla köp av elcyklar berättigade till bidrag, oavsett vilket rabatterat pris som anges på kvittot.

  Finns Elcykelpremien kvar?

  Även elcykelbidraget för 2020 slopades på grund av motstånd från flera partier. Nästan 100 000 personer var berättigade till elcykelbidraget, som gav dem möjlighet att få upp till 10 000 kronor i ersättning, eller 25 % av kostnaden för sina elcyklar.

  De var tvungna att spara sitt kvitto och ansöka om återbetalning hos Naturvårdsverket för att få tillbaka pengarna. Från och med den 20 september 2017 var alla köp av elcyklar berättigade till bidrag, oavsett vilket rabatterat pris som anges på kvittot.

  Kan man använda friskvårdsbidrag till cykel?

  Friskvårdsbidrag 2022, motion och att vara aktiv gynnar både personal och företag. Så det är positivt att fler och fler aktiviteter accepteras som friskvård. Exempellistan som Skatteverket har haft på sin hemsida slopas då den inte går att uppdatera i takt med att nya aktiviteter godkänns och kan inte hållas komplett. Reglerna är desamma men listan uppdateras inte längre och har tagits bort helt 2022.

  Nu kan du även använda ditt friskvårdsbidrag för fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion samt för avancerade kurser.  Personliga startavgifter i tävlingar och motionslopp kan man också använda friskvårdsbidraget till.

  Så länge man utför en aktivitet som ger motion, så får deltagaren använda bidraget för att träna sina färdigheter. Att det krävs särskild utrustning anses inte heller vara ett hinder, så länge utrustningen går att låna eller ingår i paketet.

  Vilka företag har Förmånscykel?

  Genom att använda en förmånscykel från Green Benefits sparar företagets anställda upp till 20–50% i jämförelse med att köpa cykeln privat . Det är bra för personalens hälsa och för miljön. Allt utan kostnad för er som arbetsgivare. Vi sköter 95% av administrationen i vår förmånsportal, vilket gör det till 100% cykelglädje och 0% risk!

  Får man köpa cykel för friskvårdsbidrag?

  De tackar nej till kunder – för att hitta perfekta matchningen med företag som kan få maximal nytta av systemet.

  Här är oväntade framgångsfaktorn för molntjänsten Xledger.

  Kan man få bidrag för att köpa elcykel?

  Det är tyvärr inte möjligt att ansöka om något elcykelbidrag för år 2023.

  Detta då bidraget inte längre är en del av den svenska regeringsbudgeten.

  Vad är Cykelbidrag?

  Låt oss reda ut begreppen lite. När man pratar om förmånscyklar, cykelförmåner eller personalcyklar menar man oftast en cykel eller elcykel som arbetsgivaren äger eller leasar, men som medarbetaren också kan använda privat. En sådan förmån är skattepliktig för medarbetaren. På Skatteverkets hemsida kan du läsa om hur förmånsvärdet beräknas.

  Men som arbetsgivare kan du också välja att låta medarbetaren själv stå för kostnaden. Själva förmånen för medarbetaren blir då inte att få en cykel bekostad av arbetsgivaren, utan att få tillgång till en cykel till betydligt förmånligare villkor än om man själv skulle ha köpt cykeln som privatperson.

  Vill du uppmuntra dina medarbetare till en friskare och mer klimatsmart vardag genom cykelförmåner, utan att öka administrationen för dig som arbetsgivare? Här nedan kan du läsa om tre smarta upplägg.