:

Hur mycket lön får man om man jobbar på Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket lön får man om man jobbar på Skatteverket?
  2. Kan man boka möte med Skatteverket?
  3. Hur får man kontakt med Skatteverket?
  4. Vad är ett servicekontor?
  5. Hur många kontor har Skatteverket?
  6. Måste man boka tid hos Skatteverket?
  7. Kan man ringa till Skatteverket?
  8. Vilka kontor utfärdar id-kort?
  9. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
  10. Vad kostar det att göra id-kort på Skatteverket?
  11. Vad kan man fråga Skatteverket om?
  12. Hur får man snabbast ett id-kort?
  13. Hur mycket tjänar en handläggare på Skatteverket?
  14. Vad krävs för att jobba inom Skatteverket?
  15. Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?

Hur mycket lön får man om man jobbar på Skatteverket?

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 33400 kronor i yrket medan männen har en lön på 34500 kronor.

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

Hur mycket får en skattehandläggare, övrig kvar i lön efter skatt? En skattehandläggare, övrig får ut 22 729 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

Kan man boka möte med Skatteverket?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Hur får man kontakt med Skatteverket?

Våra medarbetare på Skatteupplysningen finns tillgängliga via chatt med ordinarie öppettider vardagar kl. 9–15.

Du hittar chatten för privatpersoner under fliken Privat, Skatter och deklarationer när du är inloggad på Mina sidor.

Vad är ett servicekontor?

Servicekontor är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan, Skatteverket och Statens servicecenter. På Statens servicecenters servicekontor får du hjälp med att:

  • använda Arbetsförmedlingens tjänster på webben
  • skriva in dig på Arbetsförmedlingen
  • aktivitetsrapportera
  • fylla i och skriva ut blanketter och intyg.

Du som arbetssökande har möjlighet att använda datorer för att söka jobb och skriva ansökningshandlingar.

Hur många kontor har Skatteverket?

Många som arbetar här lyfter fram kollegorna som en av de främsta anledningarna till att de trivs på jobbet. Det är viktigt, vi vill att våra medarbetare ska trivas och må bra. Då kan vi nå längre tillsammans i vårt viktiga samhällsuppdrag.

"Som nyanställd slogs jag av hur motiverade och drivna människor är här. Det finns en kultur där man delar med sig av kunskap och är nyfikna att prova nya saker." Fredrik, testautomatiserare

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Du måste personligen besöka ett servicekontor för att kunna ansöka om id-kort. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Tänk på att det bara går att ansöka om id-kort på vissa servicekontor.

  • Boka tid för ansökan om id-kort Länk till annan webbplats.
  • Servicekontor som utfärdar id-kort

När du besöker ett servicekontor för att ansöka om id-kort måste du:

  • Mer om godkända id-handlingar när du ansöker om id-kort
  • Mer om uppehållstillstånd när du ansöker om id-kort
  • Mer om godkända intygsgivare

Kan man ringa till Skatteverket?

Om du får tekniska problem när du ska legitimera dig eller skriva under med en e-legitimation, kontakta den utgivare som utfärdade din e-legitimation. Om du har Bank-id eller Mobilt bank-id är det din bank som du ska kontakta.

Är du osäker på om din e-legitimation är giltig och fungerar som den ska? Då kan du testa den på utgivarens webbplats via länkarna här nedanför.

  • Bank-id Länk till annan webbplats.
  • Svenska Pass Länk till annan webbplats.
  • Freja eID Plus Länk till annan webbplats.

Vilka kontor utfärdar id-kort?

Här hittar du telefonnummer och länkar som underlättar om du har förlorat dina id-handlingar.

  • Har du blivit av med ditt id-kort, körkort eller pass, kontaktar du Polisen på telefonnummer 114 14 eller besöker en polisstation för att polisanmäla det. Läs mer på Polisens hemsidaÖppnas i nytt fönster.
  • Har du blivit av med ditt körkort, kontakta Transportstyrelsens kundtjänst för körkortsfrågor för att spärra körkortet. Du når dem på telefon 0771-81 81 81.  Läs mer på Transportstyrelsens hemsidaÖppnas i nytt fönster. 
  • Kontakta Skatteverket om ditt id-kort är utfärdat av Skatteverket. Skatteverkets id-kort innehåller även en e-legitimation. När du spärrar ditt id-kort spärras även e-legitimationen som finns på id-kortet. Läs mer på Skatteverkets hemsidaÖppnas i nytt fönster. 

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

För att få ett ID-kort, så här behöver du göra:

  • Du ska personligen gå till något av Skatteverkets kontor där legitimation utfärdas.
  • Innan du besöker kontoret måste du ha betalat ansökningsavgiften som är 400 SEK.
  • Du måste ha en identitetshandling som visar vem du är.
  • Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 13 år.
  • Om du är under 18 år måste du ha din vårdnadshavares godkännande.

Totalt finns det 27 servicekontor dit du kan gå för att begära ett legitimationskort. Utöver dessa finns det 11 andra servicekontor som utfärdar denna legitimation.

Vad kostar det att göra id-kort på Skatteverket?

  • din maka, make eller registrerade partner
  • ditt barn eller barnbarn som fyllt 18 år
  • din förälder/vårdnadshavare
  • ditt hel- eller halvsyskon som fyllt 18 år
  • din mor- eller farförälder
  • din sambo.

För att du och din intygsgivare ska räknas som sambor måste alla följande villkor vara uppfyllda:

  • ni bor tillsammans stadigvarande eller har gemensamma barn. Ett riktmärke är att ni har bott ihop minst sex månader
  • ni har ett parförhållande
  • ni har gemensamt hushåll, vilket innebär att ni delar på sysslor och utgifter.

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Det är du själv som ansvarar för att tillräckligt mycket skatt dras på din totala inkomst. Ju fler utbetalare du har, desto större är risken för att det totala skatteavdraget blir för lågt. Vi förklarar hur det fungerar och ger dig tips för att undvika kvarskatt.

Om du tar ut hela din allmänna pension från Pensionsmyndigheten kommer vi att göra ett skatteavdrag enligt den skattetabell som gäller för din kommun. Om du samtidigt tar ut tjänstepension dras endast 30 procent på dina tjänstepensioner.

Om du endast tar ut en del av din pension, drar vi 30 procent eftersom vi anser oss vara sidoarbetsgivare och att din arbetsgivare eller annan ska dra skatt enligt tabell.  

Från det år du fyller 67 år är du berättigad till ett förhöjt grundavdrag vilket innebär att du betalar lägre skatt på din pension. Det året flyttas du som har pension från kolumn 6 till kolumn 2 i skattetabellen. Oavsett om du tagit ut pensionen tidigare eller börjar ta ut från 67 år så får du ett lägre skatteavdrag. 

  • Från 2023  kommer de som är födda 1957-1958 att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 67 år.
  • Från 2026 ändras dessa regler igen vilket innebär att de som är födda från och med 1959 kommer att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 68 år. Observera att det finns förslag om att denna ålder ska sänkas till 67 år för födda 1959. 

Hur får man snabbast ett id-kort?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Hur mycket tjänar en handläggare på Skatteverket?

Medianlönen varierar beroende på vilken nivå en har i sin statliga anställning. Med hjälp av din Besta-kod kan du ta reda på vilken medianlön som gäller för just dig.

Vad krävs för att jobba inom Skatteverket?

Den viktade genomsnittslönen för alla yrken inom yrkesområdet är 33 700 kr. För det lägst betalda yrket inom yrkesområdet tjänar 10% av de anställda mindre än 28 600 kr. För det högst betalda yrket inom yrkesområdet tjänar 10% av de anställda mer än 40 000 kr.

Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?

När du identifierar dig med din e-legitimation kan du få tillgång till uppgifter som finns om dig själv eller ditt företag från Skatteverkets register. Du kan även uträtta dina ärenden över internet hos Skatteverket.

Skatteverkets id-kort innehåller en e-legitimation. Det innebär att när du ansöker om ett id-kort hos Skatteverket får du samtidigt en e-legitimation som du kan använda när du vill logga in på olika myndigheters tjänster.