:

Hur funkar OnlyFans med skatt?

Innehållsförteckning:

 1. Hur funkar OnlyFans med skatt?
 2. När måste man skatta för hobbyverksamhet?
 3. Hur deklarerar man samarbeten?
 4. Hur betalar man skatt som influencer?
 5. Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?
 6. Hur mycket pengar kan man tjäna på OnlyFans?
 7. Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?
 8. Hur mycket kan man tjäna utan att deklarera?
 9. Hur mycket får man tjäna utan att behöva deklarera?
 10. Hur mycket pengar kan man få utan att betala skatt?
 11. Hur mycket får man betala skattefritt?
 12. När kollar Skatteverket Swish?
 13. Har Skatteverket koll på Swish?
 14. Är det lätt att tjäna pengar på OnlyFans?
 15. Kan man vara helt anonym på OnlyFans?

Hur funkar OnlyFans med skatt?

Svenska Monica Hult, 28, är en framstående användare på sajten där över 1 100 prenumeranter betalar motsvarande 57 kronor i månaden för hennes innehåll.

Barn lockas sälja bilder på sina fötter – trend på sociala medier Se Alva Andersson och Nicky Werner, 12 år, visa upp flödet där fotbilder köps och säljs i sociala medier. Foto: Frida Claesson/SVT Konton med bilder på fötter eller annonser där fotbilder köps eller säljs syns i sociala medier som Tik Tok, Instagram, Snapchat och Twitter.

 • En trend som inte förvånar de tolvåringar som SVT träffar på Bromstenskolan i Spånga.
 • Det kan vara lockande med pengar.
 • Ingen ser ju vems fötter det är, men det skulle inte kännas bra att skicka bilder till främlingar, säger Nicky Werner, 12 år.
 • Utbudet och kommersen med fotbilder svämmar över på internet.

Det kan vara youtubers som pratar fötter, fetischsidor med fötter eller listor där kändisfötter rankas. I vissa inlägg står prislistor och information om hur betaltjänster som Swish eller Paypal används. – Jag har sett att folk fått Swish när de sålt fotbilder, men lite konstigt är det att nån vill ha bilder på ens äckliga fötter, säger 12-åriga Isabell Runebert. Hör vad barnen från årskurs 6 i Bromstensskolan i Spånga tänker om fotbilder i sociala medier. Hör barnen berätta vad de tycker om fenomenet i videon. Publicerad 22 april 2022 kl 05:30 SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.

När måste man skatta för hobbyverksamhet?

Skillnaden mellan en hobbyverksamhet och en näringsverksamhet (företag) har inte med kvalitet eller arbetsinsats att göra. Det som gör en hobby till en hobby – och inte en näringsverksamhet – kan sammanfattas i tre punkter:

Hur deklarerar man samarbeten?

Också produktgåvor är beskattningsbar inkomst förutom om produkten är en sedvanlig reklamgåva. Det påverkar inte beskattningen om du på förhand med avsändaren har eller inte har kommit överens om att hen skickar produktgåvan.

Skatten på produkter beräknas på deras gängse värde. Det gängse värdet är detsamma som priset på produkten om du själv köper den.

Hur betalar man skatt som influencer?

Att tjäna provision via adlinks som postas på sociala medier räknas som en inkomst, och du behöver därför betala skatt på den provision som du tjänar.

Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?

Hej, tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

Det är svårt att säga om du ska skatta dessa 9000kr du fått av en kompis utan att veta bakgrunden till varför du fick dem. Är dessa 9000kr bara en gåva så behöver du inte skatta på dem (8 kap. 2 § inkomstskattelagen (1999:1229). Om det är så att du utfört ett arbete åt din vän eller sålt något åt honom eller henne så hänför sig dessa pengar antingen till inkomstslaget tjänst, näringsverksamhet eller kapital 10, 13 respektive 41 kap. inkomstskattelagen (1999:1229). Det innebär att dessa ska beskattas genom att summan tas upp i din deklaration. Så för att ge svar på din fråga det beror på om pengarna är en gåva, hänför sig till ett arbete eller försäljning. Om de hänför sig till en försäljning så ska de endast skattas om du gjort en vinst genom försäljningen.

Hur mycket pengar kan man tjäna på OnlyFans?

OnlyFans är en plattform där kreatörer kan dela egenproducerat innehåll. Det som skiljer OnlyFans från andra sådana plattformar, är att de tillåter även vuxet innehåll. För att ta del av innehållet behöver tittarna betala, och därigenom kan även kreatören tjäna pengar.

Du kanske även vill läsa om hur många procent av kvinnor som tittar på porr!

OnlyFans har funnits sedan 2016 och grundades av Timothy Stokely, en tech-entreprenör från Storbritannien. Eftersom de tillåter sexuellt innehåll på OnlyFans finns de endast som hemsida och inte som till exempel app till iPhone, då den typen av innehåll inte är tillåtet enligt Apples avtal.

 • Över 70 miljoner registrerade användare.
 • Över 1 miljon content-kreatörer.
 • Betalat ut över 2 miljarder dollar till sina kreatörer.

På OnlyFans kan man dela ocensurerade bilder och video, samt hålla i live-streams där man har direktkontakt med sina följare. En kreatör kan också hålla kontakten med sina prenumeranter genom en meddelandefunktion. Där kan du uppdatera om kommande liveshower, exklusivt innehåll med mera. Just möjligheten att gå live är en del av det som lockar många tittare. Det blir mer personligt än en vanlig pornografisk film eller liknande. Det är själva känslan av bekantskap med kreatören, som ger den där extra kittlande känslan som är värd för tittaren att betala för.

Du som har ett konto på OnlyFans kan välja att antingen ha det öppet helt gratis, eller som en låst prenumeration som tittare måste betala för. Du kan även ställa in vad en prenumeration kan kosta hos dig. Förutom just prenumerationen finns det lite andra sätt att tjäna pengar, även för dig som valt att ha ditt konto öppet och gratis.

Hur mycket pengar får man ta emot utan att skatta?

19 december, 2016

Enligt svensk lag behöver du inte betala skatt för en gåva. Detta gäller oavsett hur mycket gåvan är värd. Däremot kan gränsen mellan vad som är en gåva och vad som anses vara skattepliktig ”tjänsteinkomst” ibland vara hårfin. Det har en man i Karlstad fått erfara efter att ha tagit emot fem miljoner kronor från sin bror som han nu tvingas skatta för.

Hur mycket kan man tjäna utan att deklarera?

När du har ansökt om jämkning räknar Skatteverket ut hur mycket skatt du ska betala på den inkomst som du angett i din ansökan. Omprövningsbeslut om preliminär A-skatt kommer till din digitala brevlåda eller med post till din folkbokföringsadress inom cirka två veckor. Lämna beslutet till din arbetsgivare så snart som möjligt.

Arbetsgivaren är skyldig att följa beslutet senast från och med det första utbetalningstillfället som infaller två veckor efter att arbetsgivaren fått del av beslutet. Beslut som gäller för nästkommande år skickas ut senast i början av januari.

Hur mycket får man tjäna utan att behöva deklarera?

Om du bara säljer tjänster mot ersättning ett fåtal gånger per år ska du inte redovisa mervärdesskatt, moms. Om du regelbundet säljer tjänster mot ersättning kan du bli skyldig att redovisa moms om ersättningen exklusive moms överstiger 80 000 kronor.

Skattesatsen är oftast 25 procent. Då är momsen 20 procent av det pris som kunden betalar. Vissa branscher är undantagna från moms och vissa branscher har lägre skattesats.

Hur mycket pengar kan man få utan att betala skatt?

Skattepliktig inkomst är den inkomst du ska betala skatt på. Skattesatsen varierar från kommun till kommun i Sverige, men generellt ligger skatten på omkring 30 %. En del av din inkomst är dock skattebefriad. Det betyder att du inte behöver betala skatt på hela din inkomst. Det kallas grundavdraget, men mer om det strax.

Det finns även inkomst som är skattefri. När en inkomst är skattefri betyder det att du inte behöver betala skatt på inkomster överhuvudtaget. Det är endast specifika jobb och inkomster som är helt skattebefriade oberoende på beloppet. Men inkomsten ska ändå deklareras i din deklaration.

Det finns en hel del olika inkomster som är helt befriade från skatt i Sverige. Reglerna ändras ofta och därför gäller det att hålla sig uppdaterad med vilka regler som gäller just nu. Här nedan kommer vi lista de inkomster som är skattebefriade år 2023.

I princip alla inkomster är berättigade en skattefri del. Hur stor del av din inkomst som är skattebefriad beror på din totala inkomst. Inkomster från passiva verksamheter är dock undantagna från det så kallade grundavdraget och därför beskattas hela den inkomsten.

Om du har en årlig inkomst på under 22 208 kr per år är din inkomst skattefri. Det finns även inkomster som är helt skattebefriade, ibland oavsett belopp. Här nedan kan du se en lista på inkomster som är helt skattebefriade i Sverige år 2023.

 • Bidrag och bistånd från stat och kommun
 • Inkomst från donationer av modersmjölk, blod eller organ
 • Bär- och svampplockning
 • Intjänade pengar från försäljning av svamp, kottar och bär som du själv har plockat är skattefria om inkomsten inte överstiger 12 500 kr/år
 • Ersättning från försäkringsbolag
 • Presenter och gåvor
 • Hittelön
 • Ersättning från kommun eller stat vid sjukdom och olycksfall
 • Räntor
 • Vinster i spel och tävlingar
 • Vinst från lotterier
 • Stipendier för skolor, universitet eller liknande
 • Ersättning till vittnen i domstolar

Hur mycket får man betala skattefritt?

Om du har en hobby som kan ge dig pengar finns det inget som hindrar att du tjänar en hacka på det du kan. Det kan till exempel handla om hemslöjd, biodling – eller något helt annat.

För att det du gör ska räknas som en hobby ska det vara:

När kollar Skatteverket Swish?

Den explosionsartade ökningen av Swish-konton i Sverige har fått Skatteverket att reagera.

– Våra undersökningar har visat på ett ganska utbrett fusk, säger Conny Svensson, nationell samordnare på Skatteverket.

Har Skatteverket koll på Swish?

Swish är ett betalningssätt som har blivit alltmer populärt i Sverige, och som skapar ett behov för Skatteverket att ha koll på hur det används. Swish är ett sätt att överföra pengar direkt mellan två personer, eller mellan en person och ett företag, via mobiltelefon. Det gör det lätt att betala för varor eller tjänster utan att använda kontanter eller kontokort, och det går snabbt.

Skatteverket har ett övergripande ansvar för att samla in skatt och hålla koll på ekonomiska transaktioner i Sverige, och det är därför viktigt att de har koll på Swish. Genom att följa Swish-transaktioner kan Skatteverket se till att alla som använder Swish betalar skatt på sin inkomst. Dessutom kan de följa Swish-transaktioner mellan företag och personer och se till att alla företag följer lagar och regler.

Är det lätt att tjäna pengar på OnlyFans?

Det första du behöver göra är att välja din nisch. Var specifik och tänk noga innan du gör ditt val. Gör dina läxor och vet vilken kategori du kan skapa utmärkt innehåll i. Ju mer nischorienterad du är, desto mer kommer du att belönas av dina fans.

Här är några av de nischer eller kategorier som du kan rikta in dig på för att tjäna pengar.

 • Att vara en homosexuell man. Många av de manliga kreatörerna på Onlyfans är homosexuella män. Du kan skapa innehåll på samma sätt som alla andra Onlyfans-skapare.
 • Att börja som vuxen : Det finns en livsstil som kallas Hotwife Lifetsyle där ett par vill involvera en tredje person i sina liv. Mannen vill se sin fru ha sex med en annan man (dig). Du kan spela in det med parets samtycke, och boom! Du börjar sälja dina videor.
 • Andra kreativa färdigheter : Oavsett om du spelar fiol eller är duktig på modellering och har många fans på Instagram eller andra plattformar kan Onlyfans vara en bra plattform för att tjäna mycket pengar på olika sätt.
 • Sälj dina fotfoton som en man: Du kan få en heltidsinkomst genom att sälja dina fotfoton och tjäna pengar. Efterfrågan är högre för kvinnofötter, men du kan fortfarande försöka.
 • Att vara idrottstränare : De flesta män på prenumerationsplattformar är sportcoacher. De erbjuder råd i utbyte mot en månatlig prenumeration. Plattformar som Onlyfans eller MYM är perfekta för att tjäna pengar på ditt bodybuilding-innehåll. Du kan också skapa ett personligt program för ett fan i utbyte mot en avgift.

Kan man vara helt anonym på OnlyFans?

Lettere å tjene penger ved å legge ut at du stiller opp på findom på fetlife sine sider eller cupido.

Fin-dom = finansiell dominanse.