:

När ska man ringa Skatteverket?

Innehållsförteckning:

 1. När ska man ringa Skatteverket?
 2. Kan man boka möte med Skatteverket?
 3. Vilken tid öppnar Skatteverket?
 4. Vilka telefontider har Skatteverket?
 5. Vilka kontor utfärdar id-kort?
 6. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 7. Kan man ringa till Skatteverket?
 8. Hur lång tid tar det att få ett id-kort från Skatteverket?
 9. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
 10. Hur får man snabbast ett id-kort?
 11. Vad kostar det att göra pass och id-kort?
 12. Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?
 13. Hur lång tid tar id-kort hos Skatteverket?
 14. Vad kostar ett id-kort hos Skatteverket?
 15. Vad är skillnaden mellan id-kort och legitimation?

När ska man ringa Skatteverket?

 • Ställ en fråga eller lämna ett svar 
 • Ställ en teknisk fråga
 • Ta del av allmän handling
 • Skicka in synpunkter och idéer
 • Tipsa om misstänkt fusk

Välj i första hand Ställa en fråga för att få svar på en fråga som gäller dig som privatperson eller ditt företag. Använd det här formuläret även när du har ett pågående ärende hos oss. Vi har inte möjlighet att svara på frågor som innehåller länkar till andra molntjänster, program eller liknande. Det är därför viktigt att du skriver in din fråga direkt i formuläret.

Kan man boka möte med Skatteverket?

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Vilken tid öppnar Skatteverket?

Du kan ansöka om id-kort på vissa servicekontor. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Det är möjligt att hämta ut ditt färdiga id-kort på vissa andra servicekontor som inte utfärdar id-kort.

Vilka telefontider har Skatteverket?

Just nu är det längre svarstider än vanligt när du ringer eller mejlar till oss. Vi har även längre handläggningstider än normalt inom delar av folkbokföringen.

Här svarar vi på allmänna frågor och frågor om tekniska problem.

Du beställer blanketter via vår e-tjänst Beställ blanketter. Broschyrer kan du skriva ut själv. Behöver du hjälp med det kan du ringa Skatteupplysningen.

Vilka kontor utfärdar id-kort?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Kan man ringa till Skatteverket?

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade. Tjänsten har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

Hur lång tid tar det att få ett id-kort från Skatteverket?

Du måste personligen besöka ett servicekontor för att kunna ansöka om id-kort. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Tänk på att det bara går att ansöka om id-kort på vissa servicekontor.

 • Boka tid för ansökan om id-kort Länk till annan webbplats.
 • Servicekontor som utfärdar id-kort

När du besöker ett servicekontor för att ansöka om id-kort måste du:

 • Mer om godkända id-handlingar när du ansöker om id-kort
 • Mer om uppehållstillstånd när du ansöker om id-kort
 • Mer om godkända intygsgivare

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Hur får man snabbast ett id-kort?

En svensk medborgare bosatt i utlandet eller på tillfälligt besök kan ansöka om ett nytt ordinarie pass, provisoriskt pass eller id-kort på vissa ambassader och konsulat som också är passmyndigheter.

Tidsbokning Tidsbokning sker online fr.o.m. den 1 juli 2021. Du bokar tid för att ansöka om ett nytt pass eller för att hämta ut passet vi följande länk: Tidsbokning online

Vad kostar det att göra pass och id-kort?

Priset på nationella id-kort kan från och med årsskiftet vara tillbaka på den ursprungliga nivån 400 kronor. Det rabatterade priset som infördes i våras för att stävja passkaoset bedöms ha spelat ut sin roll.

Polismyndigheten har hemställt hos regeringen om att ansökningsavgiften för ett nationellt id-kort från och med den 1 januari 2023 ska återgå till de 400 kronor som gällde tidigare, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Hur mycket kostar id-kort från Skatteverket?

Varför är det bra att ha ett id-kort? Vad ska jag ha med mig när jag vill ansöka om ett id-kort?

Hur lång tid tar id-kort hos Skatteverket?

Hur får jag veta när jag kan hämta mitt id-kort?

När id-kortet är klart för uthämtning får du ett sms eller ett aviseringsbrev till din folkbokföringsadress med information om att du kan hämta ditt id-kort. Du kommer även få ett brev som innehåller även de koder du behöver för att kunna använda din e-legitimation. Dessa ska inte tas med till kontoret när du hämtar ditt id-kort.

Vad kostar ett id-kort hos Skatteverket?

Endast fysiska id-handlingar är giltiga när du ska ansöka om pass eller nationellt id-kort. Det digitala id-kort som går att ladda ned via BankID gäller för närvarande inte som id-handling för någon typ av identifiering hos Polismyndigheten. 

Som giltig resehandling gäller även fortsättningsvis fysiska pass och nationella id-kort som utfärdats av Polismyndigheten.

Vad är skillnaden mellan id-kort och legitimation?

E-legitimation är en digital id-handling som gör att personer kan identifiera sig mot olika digitala tjänster. Den vanligaste e-legitimationen i Sverige är BankID.

En e-legitimation är en elektronisk id-handling som kan användas för att identifiera sig på till exempel en webbplats eller när man ringer upp en myndighet eller bank.