:

Hur lång tid tar det för Skatteverket att godkänna enskild firma?

Innehållsförteckning:

 1. Hur lång tid tar det för Skatteverket att godkänna enskild firma?
 2. Hur lång tid tar det att få f-skatt?
 3. Hur lång tid tar det att bli registrerad som gift?
 4. Hur lång tid tar det att registrera sig för moms?
 5. Kan man starta enskild firma utan F-skatt?
 6. Kan man få avslag på F-skatt?
 7. Hur mycket försvinner i skatt enskild firma?
 8. Hur mycket kostar det att registrera en enskild firma?
 9. Hur lång tid tar det innan det syns att man är gift?
 10. När uppdateras civilstånd?
 11. Hur lång tid tar det innan mitt företag är registrerat?
 12. Vad händer om man inte är registrerad för F-skatt?
 13. Kan man ta ut lön i enskild firma?
 14. Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt enskild firma?
 15. Hur vet man om man är godkänd för F-skatt?

Hur lång tid tar det för Skatteverket att godkänna enskild firma?

Ibland är den beslutade arbetsgivaravgiften noll kronor. Företag som är registrerade som arbetsgivare måste lämna en arbetsgivardeklaration även om de inte har betalat ut några ersättningar, exempelvis löner. Då ska företaget lämna uppgiften 0 kronor.

Det kan finnas flera förklaringar till att ett företag inte har betalat ut någon lön. Du som ska anlita ett företag kan fråga företaget om de har egen anställd personal som kan utföra arbetet.

Hur lång tid tar det att få f-skatt?

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade. Tjänsten har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

Hur lång tid tar det att bli registrerad som gift?

Om du har ansökt om id-kort efter den 1 september 2017 ska du ta med dig ”Kvittensen för ansökan om id-kort med e-legitimation” som du fick när du ansökte. Du kommer även få ett brev med koder till den e-legitimation som finns med på ditt nya id-kort.

Om du inte kan hämta ditt id-kort inom två månader behöver du kontakta Skatteverket.

Om du inte fått något brev kan du kontakta Skatteupplysningen. Tänk på att alltid göra en flyttanmälan hos Skatteverket om du flyttar, så att ditt brev kommer fram till dig.

Hur lång tid tar det att registrera sig för moms?

Det kan ta olika lång tid att få svar på din fråga beroende på vad den handlar om. Just nu har vi följande svarstider:

 • Frågor om skatt: tre vardagar
 • Frågor om folkbokföring: två vardagar
 • Frågor om moms: sju vardagar

I vissa fall ringer vi upp dig i stället för att svara på din fråga via mejl. Det gör vi till exempel om vi har fått in otydliga uppgifter och behöver få ett förtydligande, eller om det är något annat som gör att det är lättare att svara på frågan via telefon. Skatteupplysningens telefonnummer som visas i displayen är 0771-567567.

Kan man starta enskild firma utan F-skatt?

ska du ansöka om att bli godkänd för F-skatt. Driver du ett företag av säsongskaraktär betalar du F-skatt bara under de månader som du har en inkomst. I tjänsten kan du också registrera företaget för moms och som arbetsgivare.

Om du ska sälja varor eller tjänster i ditt företag behöver du anmäla dig för momsregistrering. Det gör du på samma sida som du ansöker om att bli godkänd för F-skatt.

Kan man få avslag på F-skatt?

Under året betalar din arbetsgivare eller du själv in preliminärskatt. Det är ett estimerat belopp som baseras på din nuvarande lön eller på din vinst från föregående år. Men mycket kan hända under ett skatteår, speciellt om du har oregelbundna inkomster som är svåra att beräkna.

Om du betalat in för lite preliminärskatt i slutet av skatteåret, kommer Skatteverket att justera det i form av kvarskatt, eller restskatt som det också heter. Du måste med andra ord betala in mer pengar.

Det finns flera vanliga anledningar till att du får kvarskatt. Den kanske vanligaste är att en eller flera arbetsgivare har betalat in för liten del av din lön i preliminärskatt. Det brukar bero på att de inte vet hur mycket du kommer att tjäna under året. Det positiva är att differensen mot din slutgiltiga skatt oftast är ganska liten när det handlar om restskatt på lön.

Andra anledningar kan vara att du måste betala in vinstskatten på en bostadsförsäljning eller ska skatta för aktier eller ett investeringssparkonto.

Hur mycket försvinner i skatt enskild firma?

Language

Du ansöker eller förnyar ditt id-kort hos Skatteverket genom att boka ett besök på ett servicekontor. Här kan du läsa om de villkor som ska vara uppfyllda för att du ska få ansöka om id-kort.

Hur mycket kostar det att registrera en enskild firma?

2022-11-16

Från och med den 1 januari 2023 måste den som övningskör (med personbil, lastbil, buss eller motorcykel) ha med sig en giltig id-handling. Det gäller bara vid privat övningskörning och inte vid trafikskola.

Hur lång tid tar det innan det syns att man är gift?

Det är du själv som ansvarar för att tillräckligt mycket skatt dras på din totala inkomst. Ju fler utbetalare du har, desto större är risken för att det totala skatteavdraget blir för lågt. Vi förklarar hur det fungerar och ger dig tips för att undvika kvarskatt.

Om du tar ut hela din allmänna pension från Pensionsmyndigheten kommer vi att göra ett skatteavdrag enligt den skattetabell som gäller för din kommun. Om du samtidigt tar ut tjänstepension dras endast 30 procent på dina tjänstepensioner.

Om du endast tar ut en del av din pension, drar vi 30 procent eftersom vi anser oss vara sidoarbetsgivare och att din arbetsgivare eller annan ska dra skatt enligt tabell.  

Från det år du fyller 67 år är du berättigad till ett förhöjt grundavdrag vilket innebär att du betalar lägre skatt på din pension. Det året flyttas du som har pension från kolumn 6 till kolumn 2 i skattetabellen. Oavsett om du tagit ut pensionen tidigare eller börjar ta ut från 67 år så får du ett lägre skatteavdrag. 

 • Från 2023  kommer de som är födda 1957-1958 att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 67 år.
 • Från 2026 ändras dessa regler igen vilket innebär att de som är födda från och med 1959 kommer att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 68 år. Observera att det finns förslag om att denna ålder ska sänkas till 67 år för födda 1959. 

När uppdateras civilstånd?

 • När kommer min deklaration?
 • Jag har inte fått min inkomstdeklaration. Vad ska jag göra?
 • Var kan jag få tag på min deklaration som pdf?
 • Hur får jag en utskrift av mina deklarationsuppgifter, bilagor, skatteuträkning och kvittens?
 • Hur får jag en pappersdeklaration?
 • Jag behöver anstånd med att lämna deklarationen, hur gör jag?
 • Hur gör jag om det saknas eller finns en felaktig uppgift i min deklaration?
 • Jag har inte fått någon uppgift om min inkomst från min arbetsgivare eller pensionsutbetalare. Vad gör jag?
 • Vad innebär en schablonintäkt?
 • Jag har skaffat en digital brevlåda, hur deklarerar jag?
 • Kan jag deklarera digitalt från utlandet?
 • Varför kan jag inte deklarera i e-tjänsten med min e-legitimation?
 • Varför har jag inte fått några koder?
 • Mina koder fungerar inte att deklarera med, vad ska jag göra?
 • Kan jag låta någon annan deklarera digitalt för mig?
 • Ska mitt barn lämna in en deklaration?
 • Vem ska skriva under inkomstdeklarationen för barn under 18 år och hur lämnar man in den?
 • Hur gör jag om jag har fått uppmaning att redovisa försäljning av en fastighet i år, fast jag redovisade försäljningen förra året?  
 • Hur kan jag kontrollera om min deklaration har kommit in till Skatteverket?
 • Kan jag göra ändringar i min deklaration efter att jag lämnat in den?
 • Jag har fått ett meddelande om ändrade uppgifter från Skatteverket, behöver jag göra någonting?

Hur lång tid tar det innan mitt företag är registrerat?

Publicerad: 28 april 2021 09:31

Lämna din deklaration till Skatteverket. Lämna den inte till kommunen! För att undvika onödiga resor och folksamlingar rekommenderar Skatteverket att du postar deklarationen till dem, istället för att besöka ett servicekontor. Deklarera senast den 3 maj.

Vad händer om man inte är registrerad för F-skatt?

När du postar deklarationen behöver du ha ett frimärke på kuvertet. Posta din deklaration tillsammans med eventuella bilagor till adressen:

Kan man ta ut lön i enskild firma?

Publicerad: 04 nov 2021 - 14:19 Uppdaterad: 04 nov 2021 - 14:20

Från och med onsdag 27 oktober visas inte ”Dolt nummer” vid utgående telefonsamtal från Västra Götalandsregionen.

Hur mycket får man tjäna utan att betala skatt enskild firma?

010-nummer är telefonnummer som inte är geografisk bundna, alltså inte ett specifikt riktnummer. Om du ringer ett 010-nummer idag hamnar du troligtvis hos en företagsväxel eller en myndighet. För 010-nummer används av större företag och myndigheter som har flera kontor runt om i Sverige. Då behöver de inte använda sig av olika riktnummer till de olika kontoren, utan alla kontor har ett 010-nummer.

Du kan välja ett 010-nummer till ditt gruppnummer/menyval, som ett växelnummer, eller till ditt fastnätsnummer som är kopplat till din mobil. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Hur vet man om man är godkänd för F-skatt?

Varje år skickar Skatteverket ut slutskattebesked där du får reda på hur mycket preliminärskatt du betalade föregående år. Om det framgår att du har betalat för lite skatt under inkomståret behöver du betala restskatt. Här besvarar vi vanliga frågor gällande restskatten så att du ska veta vad som gäller.

Restskatt, eller kvarskatt, är den summa pengar du är skyldig Skatteverket om du inte betalade tillräckligt med preliminärskatt förra året. Om det tvärtom visar sig att du betalade för mycket skatt får du tillbaka pengar, skatteåterbäring.