:

Hur mycket skattar man på triss?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket skattar man på triss?
 2. Hur mycket skatt betalar man om man vinner på lotto?
 3. Är det skatt på vinsten i Postkodmiljonären?
 4. Är lotteri skattefritt?
 5. Vad gör man om man vinner mycket på Triss?
 6. Hur många har vunnit 1 miljon på Triss?
 7. Vad är det högsta man kan vinna på triss?
 8. Hur mycket får man ut efter skatt om man tjänar 100000?
 9. Har någon vunnit 1 miljon i Postkodmiljonären?
 10. Hur mycket skattar man om man vinner 1 miljon?
 11. Hur mycket får man sälja skattefritt?
 12. Är det moms på trisslotter?
 13. Hur stor chans är det att vinna 10000 på Triss?
 14. Har någon vunnit 100000 i månaden i 25 år?
 15. Är en lön på 40000 bra?

Hur mycket skattar man på triss?

Trisslotten introducerades av Svenska penninglotteriet under namnet Trisslotteriet den 29 september 1986[1], inspirerade av amerikanska skraplotter[2]. Vid introduktionen var lottpriset 20 kronor och högsta vinsten 100 000 kr.

På 2 000 000 lotter utgår 29 400 000 kronor i vinst[3]. Enligt vinstplanen är det i genomsnitt vinst på ungefär var femte lott. Högsta vinsten direkt på skrapet är 1 miljon kronor på en ordinarie Trisslott.

Vid några tillfällen har Svenska Spel haft specialutgåvor av lotter, där högsta vinsten varit 10 miljoner direkt på skrapet.[4]

Hur mycket skatt betalar man om man vinner på lotto?

Inkomstskatten dras av på lönen varje månad och många anser att en stor del av det intjänade beloppet försvinner. Men hur är det då med vinstpengar? Ska man skatta bort en stor del av pengarna?

I Sverige råder skatteplikt. Vinstskatt ska betalas för alla vinster som kommer från prestationsbaserade tävlingar. Hit hör till exempel vinster i fisketävlingar, danstävlingar, och sångtävlingar.  

Är det skatt på vinsten i Postkodmiljonären?

Om du har varit med i en tävling i t.ex. TV eller en tidning och vunnit, ska du vanligtvis betala skatt på vinsten.

Om det är den personliga prestationen som avgör om du vinner ska du beskattas för vinsten. Om det är slumpen som avgör om du vinner är vinsten skattefri.

Är lotteri skattefritt?

Ska jag skatta för en vinst i ett utländskt lotteri?

Det beror på var spelet tillhandahålls och om anordnaren har licens i Sverige. Ett spel tillhandahålls i Sverige om det riktar sig till den svenska spelmarknaden, till exempel genom att ha information på svenska eller att man kan betala insatsen och få ut vinsten i svenska kronor.

Vad gör man om man vinner mycket på Triss?

Många tycker säkert att det är ganska kul att det är hyfsad stor chans att man i alla fall vinner tillbaka pengarna för den enskilda lotten eller lite till. Nedan följer lite siffror som på ett tydligt visar hur pass liten chansen dock är att man vinner någon mer betydande summa. 

Ungefär var femte lott ger en vinst men det är så pass illa att strax över femtio procent av alla pengar som betalas in går direkt tillbaka till Svenska Spel. Det är verkligen en väldigt dålig utbetalningsprocent och de enda riktigt stora vinsterna är fördelade på bara ett tiotal lotter.

Antalet lotter som ger ett belopp på över 10 000 kronor är 122 stycken av 4 miljoner. Du har alltså personligen en chans att vinna mer än det beloppet på 0,00031 procent. För att konkretisera denna statistik kan man säga att det krävs att du köper 32 876 lotter för att hitta en sådan lott. 

Hur många har vunnit 1 miljon på Triss?

Hur stor sannolikhet är det egentligen att man vinner nåt på typ lotto eller triss? Är det nån idé att köpa dessa?

Mvh Håkan

Vad är det högsta man kan vinna på triss?

Bruttolön är din lön innan någon skatt har dragits av. Nettolön är det som blir kvar efter att skatter och avgifter har dragits. De pengar du får tillgång till när lönen kommer in på kontot i slutet av månaden är alltså din nettolön.

Hur mycket får man ut efter skatt om man tjänar 100000?

Bruttolön är din lön innan någon skatt har dragits av. Nettolön är det som blir kvar efter att skatter och avgifter har dragits. De pengar du får tillgång till när lönen kommer in på kontot i slutet av månaden är alltså din nettolön.

Har någon vunnit 1 miljon i Postkodmiljonären?

– När jag drar ut vinstchecken ur guldkuvertet så är det en massa nollor överallt och jag ser att jag vunnit hundratusen kronor. Men Kicken ber mig ta en titt igen och jag förstår ingenting. Så han skriker i örat på mig att jag är miljonär.

Johnny sätter sig omtumlad på bussen med guldkuvert och blommor i famnen. Han ringer till Tore för att säga att han är på väg hem. Men Tore har synpunkter.

Hur mycket skattar man om man vinner 1 miljon?

Anordnaren av spelet ska vanligtvis ha en licens för spel som tillhandahålls i Sverige. Vinst i ett sådant spel är en skattefri inkomst. Om du har gjort spelvinster på spel som inte är skattefri inkomst ska du deklarera nettovinsten under inkomst av kapital om vinsten överstiger 100 kronor.

Vinst i lotteri, kombinationsspel och vid vadslagning är skattefri om spelet tillhandahålls i Sverige av någon som har en svensk spellicens. Vissa spel med mindre insatser och vinster behöver ingen licens och vinst i sådana spel är också skattefri.

På Spelinspektionens webbplats ser du vilka spelbolag som har beviljats licens, vilken typ av spel de har licens för samt vilka webbadresser för spel bolaget har.

Hur mycket får man sälja skattefritt?

För att kunna besvara frågan kring hur mycket skatt som ska betalas vid försäljning av ett företag bör begreppet fåmansföretag först redas ut.

Fåmansbolag är ett aktiebolag där maximalt fyra personer eller färre äger mer än 50 % av rösterna inom företaget. Speciella skatteregler gäller för fåmansföretag enligt Skatteverket. Dessa regler gäller för delägarna beskattning, inte själva bolagets. Dessa speciella regler har tagits fram för att delägarna i ett fåmansföretag ska beskattas på liknande sätt som anställda när det kommer till deras inkomster från arbete.

När ett fåmansbolag ska säljas ska vinsten från försäljningen beskattas som en inkomst av tjänst. Denna skattesats för inkomst av tjänst kan uppgå till maximalt 52 %. När skatten ska fastställas vid försäljning av ett fåmansbolag har Skatteverkets blankett K10 en central roll och även gränsbeloppet som avgör hur stor lågbeskattad utdelning som kan tas ut. Om det finns ett gränsbelopp, inklusive ett sparat utdelningsutrymme, enligt blankett K10 ska den vinst som motsvaras av årets gränsbelopp, inklusive sparat utdelningsutrymme, beskattas som kapitalinkomst och inte som inkomst av tjänst. Då blir skattesatsen 20 % istället för de tidigare nämnda 52%. Den resterande vinsten som överstiger gränsbeloppet ska beskattas i inkomstslaget tjänst upp till ett visst takbelopp. Utdelning över takbeloppet beskattas återigen som inkomst av kapital med 30 % enligt Skatteverket.

De så kallade 3:12 reglerna reglerar hur investeringar i ett fåmansbolag ska beskattas. Dessa regler fastställer hur stor del av en avkastning från en utdelning, kapitalvinst eller investering som får benämnas som kapitalinkomst och hur stor del som måste tas upp som inkomst från arbete. Skattesatsintervallet sträcker sig från 36,5 till 62,3 %, med inkluderande bolagsskatt. 3:12 reglerna har en viktig betydelse för näringslivet då ungefär hälften inom privat sektor omfattas av detta regelverk. Små och växande företag är viktiga för ett lands ekonomiska tillväxt. Reglerna avgör hur lönsamma de investeringar som görs i dessa små och växande företag blir.

Initialt var 3:12 reglerna enbart begränsande. Syftet med dem var att ägare som också arbetade i sina bolag inte endast ska ha sin utdelning beskattad utifrån kapitalinkomst utan även tvingas dela upp den i tjänsteinkomst också, vilket har högre beskattningssatser. Sedan år 2006 har regelverket lättats upp lite för att främja sysselsättning och företagande, då det är ett risktagande att driva och äga mindre företag. Kapitalskattesatsen har bland annat sänkts från 30 % till 20 %.

Är det moms på trisslotter?

I november 1998 gav sig företaget ut på shoppingrunda. Man köpte väskor, bouleset och påslakan. Aromalampor och pepparkakor. Allt i större kvantiteter. Sedan delade man ut inköpen som kundgåvor i december. Och bokförde allt upp till 180 kronor per gåva på representationskontot. Tidigare har företaget också köpt triss- och penninglotter för nästan 80 000 kronor som användes för att smörja utvalda kunder i samband med reklamutskick. Lotterna bokfördes som reklamgåvor. Men skattemyndigheten slog bakut. Sådana avdrag är allt för lättvindiga. Nu har även länsrätten i Halmstad beslutat att företaget får stå för hela räkningen för sin givmildhet. Företaget hävdar att gåvorna visst kan betraktas som representation och reklam. Alla lakan, väskor, doftlampor och annat var ju försedda med företagets logo. I de flesta fall också med slogan. Gåvorna har ett obetydligt värde och saknar personlig karaktär. Att varje gåva spreds i upplagor om 200-500 stycken talar i sig för det menar företaget. Trisslotterna saknade visserligen logon, men följde med som läsvärdeshöjare i de brev som företaget skickade ut för att informera om nyheter och förbättringar i företagets verksamhet. Att bifoga lotterna har utan tvekan ökat reklamvärdet, menar företaget. Därför borde de räknas som reklamgåva. Företaget pekar också på att Svenska Spel i sin marknadsföring skriver att lotter går utmärkt att dra av som reklam. Men företaget är inte bara givmilt mot sina kunder. Även anställda har fått gåvor som företaget vill dra av. Som sommarpresent fick alla anställda ett badlakan med reklamlogo. Bolaget menar att badlakanet ska ses som en avdragsgill personalvårdsförmån. Företag har rätt att dra av kostnader för personalens motion och friskvård om de betalar densamma. I samma bestämmelse ges också rätt att dra av kostnader för enklare utrustning: träningsoveraller, t-shirts och shorts - om de har företagets logo. Men varken skattemyndigheten eller länsrätten i Halmstad tycker att badlakanet har något med friskvård att göra. Ett badlakan kan inte anses vara ”motionsutrustning jämförbar med idrottsredskap eller klädutrustning”, skriver länsrätten i domen. Istället tycker skattemyndigheten att gåvan är en skattepliktig förmån för de anställda. Därmed en utgiftspost i arbetsgivaravgifterna. Företaget nekas avdrag. Sammanlagt kostar alla gåvorna företaget nästan 500 000 kronor mer än de tänkt. Det är dyrt att vara givmild.

Hur stor chans är det att vinna 10000 på Triss?

Triss är landets mest sålda skraplott och ett av Sveriges populäraste spel. Det går ut på att skrapa fram tre lika belopp av nio för att vinna. Du kan vinna belopp mellan 30 kr och 1 000 000 kr direkt på skrapet.

Skrapar du fram tre TV-symboler     får du delta i en offentlig TV-dragning där du kan vinna mellan 100 000 kr och 5 000 000 kr.

Skrapar du fram tre klöversymboler     får du delta i en offentlig TV-dragning där du kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kronor i månaden i 25 år.

Har någon vunnit 100000 i månaden i 25 år?

Det blev ett historiskt Triss-skrap i lördagens TV4 Nyhetsmorgon.

18-åriga Rodas från Sundsvall skrapade fram den maximala utdelningen på 100 000 kronor i 25 år.

Är en lön på 40000 bra?

För att sätta begreppet ”bra lön” i någon form av kontext och måttstock ska vi utgå från den genomsnittliga lönen i Sverige, för att sedan avgöra vad som anses vara en bra eller sämre lön.

Medellönen i Sverige är 37 100 kronor innan skatt, vilket ungefär resulterar i 25 200 kronor efter skatt (32% skatt) per månad. Medellönen är ett resultat av alla olika yrken för olika kön, åldrar och så vidare och blir därför ett bra mått på vad som kan tänkas vara en bra lön.

Detta betyder alltså generellt att du som har en lön över 37 100 kronor i månaden tjänar mer än genomsnittet i Sverige, vilket kan anses vara en bra lön, men begreppet är givetvis fritt att tolka. Med bra lön kan man också baka in arbetsförhållande, arbetsbörda, ansvar med mera.