:

Kan man boka möte med Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man boka möte med Skatteverket?
  2. Hur får man kontakt med Skatteverket?
  3. Varför har Skatteverket ringt mig?
  4. Vad kan man fråga Skatteverket om?
  5. Måste man boka tid hos Skatteverket?
  6. Kan Skatteverket kolla bankkonto?
  7. Kan man ringa till Skatteverket?
  8. Hur vet man om man blir granskad av Skatteverket?
  9. Vad händer om man inte svarar på en förfrågan från Skatteverket?
  10. Får man ha mössa på id-kort?
  11. Hur lång tid tar det att få beslut från Skatteverket?
  12. Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?
  13. När skickar banken uppgifter till Skatteverket?
  14. Vad kostar det att ringa Skatteverket?
  15. Kan Skatteverket kolla privata bankkonton?

Kan man boka möte med Skatteverket?

Skatteupplysningen svarar på allmänna frågor. Undrar du över något som står i ett brev eller en handling från oss, ska du ringa din handläggare i första hand.Om det saknas telefonnummer till handläggaren i brevet, ringer du 0771–567 567 och säger att du vill prata med XX (handläggarens namn). Växelpersonal som kan hjälpa dig finns tillgänglig vardagar mellan 8:00-16:00. 

Hur får man kontakt med Skatteverket?

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade. Tjänsten har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

Varför har Skatteverket ringt mig?

På tok för hög skatt på arbete och driva företag i det här landet. Men det är inte Skatteverkets fel, det är politiska beslut. Men jag tycker att Skatteverket gör ett utmärkt jobb, och är mycket hjälpsamma när det gäller. Även deras webbplats med alla e-tjänster är mycket bra :-)

Efter 45 min i kö svarar en vresig kille och säger att det här är minsann ingen support. Trots att frågan var kring att starta eget och moms. Efter 2 minuter och fortsatt trevlig ton la han på i örat på mig!

Skatteverkets webplats samt deras telefonsupport är i en klass för sig över alla andras. Komplett och mycket tillgänglig information. Enstaka blanketter kan vara svårt att läsa sig till hur man fyller i. När texten inte räcker till får man uttömmande svar snabbt över telefon.

Bra de förenklar allt inför deklarationer och återbäring etc.Men jag öppnade en chatt och fick chatta med en idiotisk robot. Driver ni med mej? Ingen robot kan chatta. Kan lika gärna fråga grannens katt om hjälp. Illa 👎🏽

Vad kan man fråga Skatteverket om?

Här kan du få fram viktiga datum för ditt företag. Då kan du lätt se när du behöver betala in skatter, deklarera eller när du får utbetalningar.

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Du kan även kontakta Skatteverket via e-post eller genom att chatta med oss.

Kan Skatteverket kolla bankkonto?

Hur kan jag kontrollera vilket mottagarkonto som är registrerat för mig?

Om du har deklarerat med säkerhetskoder kan du logga in i e‑tjänsten Inkomstdeklaration 1 och kontrollera uppgifterna om mottagarkonto under menyalternativet Bankkonto.

Kan man ringa till Skatteverket?

Edyta Mroczka

Hej, I worked in Sweden, and now I live in Poland, how and when will I get my tax refund. Declarations sent it. I don't have bank account in Sweden, I have only in Poland. Can I get a refund for the Polish bank account?

Hur vet man om man blir granskad av Skatteverket?

Edyta Mroczka

Hej, I worked in Sweden, and now I live in Poland, how and when will I get my tax refund. Declarations sent it. I don't have bank account in Sweden, I have only in Poland. Can I get a refund for the Polish bank account?

Vad händer om man inte svarar på en förfrågan från Skatteverket?

Om din deklaration väljs ut för vidare kontroll kommer vi att kontakta dig per telefon eller brev. Vi berättar då vad det är vi vill kontrollera och varför vi gör kontrollen. Du får också veta vilken information vi behöver för att kunna ta ställning i ditt ärende.

När vi har påbörjat en kontroll kommer vi att ha kontakt med dig tills ditt ärende är avslutat. Oftast kan kontrollen avslutas snabbt, men ibland tar den längre tid och då har vi löpande kontakt. Om vi skriver till dig för att få in uppgifter anger vi alltid när du senast ska svara. Det är viktigt att vi gör det för att vi ska kunna hålla en rimlig arbetstakt så att du kan få ett slutligt besked så snabbt det går. 

Får man ha mössa på id-kort?

Beroende på vilket typ av ID-foto som du ska ha finns det olika regler att tänka på för att få din bild godkänd.

Vid fotografering av körkortsbild och ID-foto så ger det bäst resultat om man sitter lite snett men med huvudet rakt fram men lite lutat. Se nedan för exempel:

Hur lång tid tar det att få beslut från Skatteverket?

I samband med den årliga beskattningen bestämmer Skatteverket på vilket underlag den slutliga skatten ska beräknas och vilka skatter och avgifter i övrigt som den skattskyldiga ska betala. De skattskyldiga ska för varje beskattningsår underrättas om den slutliga skatten och hur mycket de ska få tillbaka eller hur mycket de ska betala.

Hur mycket Swish kan man ta emot utan att skatta?

Swish är en mobilapp för att göra betalningar mellan privatpersoner eller mellan privatpersoner och företag i Sverige.

Det är en betaltjänst med vilken du både kan skicka pengar från och ta emot pengar till ditt bankkonto genom att använda din mobiltelefon. Swish är en helt kostnadsfri och säker betalmetod.

Med detta betalsätt är det möjligt att skicka och ta emot pengar med direkt överföring. Allt som behövs är en smartphone och ett bankkonto i en svensk bank.

Swish lanserades i december 2012. På den tiden fungerade det endast som en betalmetod mellan privatpersoner. Det var då nästan en revolutionerande uppfinning som gjorde det lätt att snabbt skicka pengar direkt mellan olika konton utan att de behöver vara i samma bank.

Sommaren 2014 blev Swish tillgängligt även för företag och organisationer. Den 18 januari 2016 kom Swish för e-handlare. Genom att erbjuda möjligheten att ta betalt med Swish var det många webbutiker som kunde öka omsättningen tack vare att det blev lättare för kunderna att handla på nätet.

2017 kom QR-koder för Swish så att betalningar skulle bli ännu enklare – både i fysiska butiker och online.

För att ändra din Swish-gräns behöver du logga in i din internetbank. Där går du till dina inställningar och vidare till Swish. Du har möjlighet att ändra hur stort belopp du ska kunna föra över per vecka.

Hos de flesta banker finns även möjligheten att lyfta gränsen för högsta tillåtna överföring till 150 000 i ett dygn.

Alla svenska banker som stödjer Swish har en eller flera beloppsgränser för överföringar. Ofta är det en gräns på 3000 – 5000 kronor för en sjudagarsperiod. Dessutom kan det finnas en gräns för hur mycket du kan föra över per överföring.

När skickar banken uppgifter till Skatteverket?

Enligt skatteförfarandelagen och avtal mellan Sverige och andra länder måste banken lämna upplysningar om sina kunders finansiella tillgångar och inkomster till Skatteverket. Skatteverket skickar i sin tur uppgifterna vidare till skattemyndigheten i det land där kunden har skatterättslig hemvist.

För att informationen ska lämnas på ett enhetligt sätt finns en global standard för automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton, som benämns CRS, Common Reporting Standard.

Vad kostar det att ringa Skatteverket?

Du som vill ta del av allmänna handlingar från Skatteverket kan göra det på sidan Ta del av allmänna handlingar eller uppgifter.

Kan Skatteverket kolla privata bankkonton?

Hur kan jag kontrollera vilket mottagarkonto som är registrerat för mig?

Om du har deklarerat med säkerhetskoder kan du logga in i e‑tjänsten Inkomstdeklaration 1 och kontrollera uppgifterna om mottagarkonto under menyalternativet Bankkonto.