:

När köpte SBB Hemfosa?

Innehållsförteckning:

 1. När köpte SBB Hemfosa?
 2. Är SBB övervärderad?
 3. Varför rasar SBB?
 4. Varför värderas SBB så lågt?
 5. Kan SBB överleva?
 6. Är SBB en bra investering?
 7. Är SBB köpvärd?
 8. Är SBB undervärderat?
 9. Varför har SBB rasat?
 10. Hur mycket äger Ilija Batljan i SBB?
 11. Hur blev Ilija Batljan rik?

När köpte SBB Hemfosa?

SBB har lagt ett bud på 40-miljardersbolaget Hemfosa. Det innebär en av de största fastighetsaffärerna någonsin i Sverige enligt Fastighetsvärldens sammanställning, och den kommer resultera i ett bolag med fastigheter för hela 70 miljarder. ”Det är en drömaffär. Den är väldigt bra för våra aktieägare.” säger Ilija Batljan, vd SBB, till Fastighetsvärlden.

Budet innebär att aktieägarna i Hemfosa erbjuds en kombination av kontanter och aktier av olika slag i SBB. Styrelsen för Hemfosa rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Är SBB övervärderad?

Det krisande fastighetsbolaget SBB:s JM-försäljning ger bolaget lite välbehövligt andrum. Men nu riktas blickarna mot de fastighetsavyttringar på 6 miljarder kronor som SBB utlovade redan i rapporten för det fjärde kvartalet.

”De fick kanske lite andrum i samband med att de avyttrade JM-aktierna, så det blir nog inga ‘firesales’ i närtid. Men det är klart, om aktien fortsätter falla så bör de få ett sämre förhandlingsläge i de pågående processerna”, säger Anders Elvinsson, ansvarig för värdering och strategisk rådgivning på fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield och en av två personer bakom podcasten Fastighet & Finans till Nyhetsbyrån Direkt.

Varför rasar SBB?

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Björn Rundström

Tillhandahållare av innehåll: Fastighetsnytt Förlags AB, 105 16 Stockholm, org. nr 556326-8837.

Varför värderas SBB så lågt?

SBB:s bostadsavknoppning Neobo kommer ut i ett iskallt klimat för bostadsaktier och bolaget med sitt spridda bestånd över hela Sverige lär bli ännu kallare. Värderingen ser ut att bli låg men Neobo lockar inte. Tankarna vandrar snarare till Nobo.

Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

Kan SBB överleva?

Aktier är som att köra en Formel 1-bil – det kan gå väldigt fort upp och ner, säger Claes Hemberg när han gästar TV4. Vissa personer kanske tror att aktiehandel är som att handla mat på Konsum. Men det är fel, enligt den tidigare Avanza-profilen.

”Jag skulle avråda 99,9% av svenskarna från att äga aktier”, säger Hemberg.

Är SBB en bra investering?

Publicerat 25 augusti, 2023

Fastighetsbolaget SBB är enligt Roger Akelius inte en bra investering på lång sikt, varför han inte är intresserad av att potentiellt gå in med pengar i bolaget.

Är SBB köpvärd?

SBB:s rapport för första kvartalet 2023 var signifikant för hur gått för bolaget under det senaste året. En katastrof.

Allmänt faller nu fastighetsbolagens förvaltningsresultat och värdet på fastigheterna. Det är i procent inte med särskilt mycket, men stålbadet för branschen är i full gång.

Är SBB undervärderat?

Som en Insyn VIP-medlem på vår Discord-server får du nu exklusiv tillgång till särskilda kanaler och en fördjupad inblick i investeringar som tidigare varit otillgängliga för dig. Målet med denna plattform är att erbjuda en direkt kommunikationskanal för att ställa investeringsrelaterade frågor till mig, antingen via Discord eller här på Patreon.

Du får insyn i när jag genomför köp (både långsiktiga investeringar och längre trades) samt när jag säljer.

Varför har SBB rasat?

SBB:s uppgång och fall – folkaktien som rasar på börsen Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Uppdaterad 26 maj 2023Publicerad 26 maj 2023

Hur mycket äger Ilija Batljan i SBB?

Fastighetsbolaget SBB har efter årets jättelyft passerat drömgränsen 100 miljarder kronor i börsvärde. Raketfärden för SBB sedan starten 2016 har gjort vd:n och grundaren Ilija Batljan stormrik. Entreprenören och den före detta socialdemokratiske politikern har i år fått se aktieförmögenhet växa till nya rekordnivån 11 miljarder kronor.

/

Hur blev Ilija Batljan rik?

Efter en karriär som socialdemokratisk politiker sadlade Iilja Batljan om år 2016. Då grundade han Samhällsbyggnadsbolaget (SBB Norden) och är bolagets koncernchef och en av storägarna.

–Politiken ser jag som en samhällstjänst och inte som en livslång yrkesgärning. Då tappar man lätt förankringen i verkligheten, anser Ilija Batljan. SBB har vuxit snabbt; sedan 2017 har fastighetsbeståndets värde ökat från 11 till 117 miljarder kronor miljarder kronor. Ändå har resan bara börjat.