:

Hur mycket pengar drar BingoLotto in?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket pengar drar BingoLotto in?
  2. Vad händer när man vinner en bil på BingoLotto?
  3. Hur lång tid tar det att få en vinst från BingoLotto?
  4. Vad är högsta vinsten på BingoLotto?
  5. Hur mycket tjänar föreningen på BingoLotto?
  6. Varför ringer BingoLotto mig?
  7. Måste man skatta om man vinner en bil?
  8. Kan man sälja en bil man vunnit på BingoLotto?
  9. Måste man betala skatt på BingoLotto?
  10. Hur mycket tjänar man på bingolotter?
  11. Hur mycket tjänar BingoLotto på uppesittarkvällen?
  12. Hur mycket tjänar man per såld Bingolott?
  13. Vem är ägare till BingoLotto?
  14. Hur stor är chansen att komma fram på BingoLotto?
  15. Får barn spela BingoLotto?

Hur mycket pengar drar BingoLotto in?

Programmet är i grunden ett spelprogram. Spelet går ut på att folk under veckorna köper Bingolotter av föreningar och spelbutiker, som de fyller i framför TV-rutan under tre eller fyra bingospel. Man vinner en förbestämd vinst om man markerar en vågrät eller lodrätt rad, det kan vara allt från en ny lott, kontantvinster, resor, varuvinster eller finalspelet.

Om man får bingo kan man ringa in till TV-studion och har då chans att delta i olika spel i direktsändning och vinna ännu mer pengar, resor, presentkort och andra vinster. Det populäraste spelet är enligt forna programledaren Lotta Engberg spelet Färgfemman, där man bl.a. har chans att vinna en ny bil eller en miljon kronor. Man kan också vinna priser om man har rätt lottnummer, som till exempel en bil, en resa osv.

Varje vecka vinner också några "Bingofinalen", vilket innebär att fem vinnare i taget får komma till programmet och har chans att bli miljonär. Programmet sänds de flesta gånger idag i TV4 Plus (från 18 september 2011 i Sjuan) och från augusti 2015 på TV4 på söndagar mellan 18.00 och 20.00. Numera kan man prenumerera på lotter och få dessa hemskickade med post var 4:e vecka. Man kan även köpa lotter på Bingolottos hemsida, och skriva ut spelplanen på sin skrivare.

Gert Eklund var VD på "Göteborgs Distrikts Idrottsförbund" som hade fått ta över flera bingohallar. Besökarna på bingohallarna uteblev och idén till TV-programmet skapades efter att Eklund sett att man spelat bingo på TV i Danmark.[13] Programmets första säsong bestod av tre program som sändes våren 1989 i Göteborgs lokala TV-kanal Kållevisionen. Dessa tre program sändes inte direkt, utan var förinspelade. Leif "Loket" Olsson var redan från början påtänkt som programledare, men på grund av att han fortfarande hade kontrakt med Sveriges Radio fick han i de tre pilotprogrammen endast vara med som bisittare, medan Helene Engstrand hade hand om det officiella programledarskapet. Engstrand hade Gert Eklund träffat på den restaurang där hon arbetade, och frågat henne om hon var intresserad av att vara med i TV. Till dessa tre program hade flera tusen lotter tryckts upp, men mycket få såldes, omkring 50 per program.[14] När programmet senare startade till hösten 10 oktober 1989 såldes 3 000 lotter och det utökades senare till 45 000 lotter.[15] De första lotterna trycktes av bolaget Ljung & Lundin Datakonsult AB som även hade hand om telefoni och datasystemet i Bingolottos ungdom.[16] När man inledde sändningarna i lokal-TV:n nämnde man från vilket företag som vinsterna kom ifrån men eftersom den svenska lagen inte godtog det skapade man under våren 1990 en bilaga under namnet "Bingolotto Extra" som innehöll spelet Företagsjakten där lottköparen skulle fylla i vilka företag som döljer sig bakom de hemliga lådorna i spelet och efter programmet var det meningen att man skulle skicka in talongen till spelbolaget och då delta i extra dragningar. Bilagan kostade tre kronor och man sålde ungefär hälften så många bilagor som antal lotter innan företagsjakten började läggas in på baksidan av lotten.[17]

10 oktober 1989 drog programmet igång igen,[18] nu direktsänt, med Leif "Loket" Olsson som programledare. Till varje program såldes omkring 10 000 bingolotter under dess tid i Göteborg, och på våren 1990 började Gert Eklund förhandla med den nylanserade kommersiella TV-kanalen TV4 om att direktsända programmet i hela Sverige. Planera var från början att lansera det i Nordic Channel, men Gert Eklund valde istället TV4 på grund av Nordic Channels ekonomiska problem.[19] Under 1990 startade Bingolotto i lokalvarianter i Umeå, Linköping, Jönköping och Malmö.[16] En av programledarna i Umeå var Jan Bylund som började leda programmet igen 14 augusti 2011 i TV4 Plus.[20]

Bingolottos första miljon delades ut 12 september 1992,[81] Men programmets högsta vinst delades ut den 2 november 2002 då en florist "Guld-Ulla" ifrån Vara i Västra Götalands län vann den största vinsten i Bingolottos historia. Hon delade hela vinsten på 31,5 miljoner med sina två döttrar, och de tre fick därför 10,5 miljoner var.[82] Efter detta fick Bingolotto enorm kritik för att de ansågs centralisera vinsterna för mycket till en och samma person, varefter Bingolotto skickade ut ett pressmeddelande där de lovade att fler skulle få vinna. Troligen kommer detta enorma belopp att kvarstå som Bingolottos högsta vinst, som har varit den sjätte största i svensk lottohistoria. Den högsta vinsten är sedan augusti 2011 tre miljoner.

Vad händer när man vinner en bil på BingoLotto?

Med serie- och lottnummer 130 09070 på sin lott kunde Fredrik konstatera att det var han som hade vunnit en helt ny Nissan Sunny, och kunde därmed titulera sig som den första bilvinnaren i BingoLottos historia. Men vad hände egentligen sedan med Fredrik och bilen? BingoLotto sökte upp honom nu 26 år senare för att få svar på frågorna. Och Fredrik, som fortfarande bor kvar i Lidköping minns tillbaka till dagarna kring vinsten.

– Jag minns nog inte så mycket egentligen, förutom att det var rätt häftigt att få vinna. Sedan fick man veckorna efter ta en del skämtsamma gliringar av killarna i fotbollslaget. Så fort man kom in i omklädningsrummet fick man höra något om BingoLotto, berättar Fredrik för BingoLotto.se.

Hur lång tid tar det att få en vinst från BingoLotto?

Här hittar du, som kanske redan är kund hos oss eller är intresserad av att bli, svaren på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på just din fråga här är du givetvis varmt välkommen att kontakta oss.

Frågor och svar om att sälja till BingoLottos Uppesittarkväll

Bingolottos Uppesittare är vår klart starkaste stjärna och en stor jultradition för hela Sveriges befolkning och en stor chans för er som lag att sälja många lotter och tjäna bra pengar. Julen börjar ju med Bingolottos Uppesittare! Programmet innehåller allt från bingo, julpyssel och paketrim till fantastiska artister och härliga gäster.

Som lag kan man beställa enkellotter här på vår lagsajt. Vill man sälja våra andra lottvarianter kan man kontakta oss på 0771-727200.

Vad är högsta vinsten på BingoLotto?

När man spelar bingo i en bingohall så är det ofta en förening som står bakom spelet. Dessa föreningar har inga miljonvinster att dela ut, det säger ju sig själv. Däremot så kan vissa bingohallar gå ihop och anordna gemensamma dragningar. Detta leder till fler spelare, och på det sättet så ökar givetvis vinstpotten. Potten är alltid baserad på hur många spelare det är med i varje spel.

Om man tänker att det är 100 spelare och alla har betalat 20 kronor för en bricka. Då finns det 2000 kronor i potten. Alla dessa pengar går inte till vinster, då föreningen måste tjäna lite själva. Därför kanske 75% av det går till vinster. I Sverige så får den högsta kontantvinsten motsvara ett basbelopp, alltså runt 45 000 kronor. Vid speciella arrangemang så kan summan stiga upp till 100 000 kronor, då brukar det kallas Riksbingo.

Hur mycket tjänar föreningen på BingoLotto?

Varje år säljer föreningar över hela Sverige Bingolotter, Sverigelotter och ”Julkalendern” för Folkspels räkning. Överskottet fördelas sedan bland de olika föreningarna.

Under 2020/2021 såldes det sammanlagt för 352 miljoner kronor i Sverige. En ökning med 99 procent sett till den pandemidrabbade föregående perioden.

Varför ringer BingoLotto mig?

En prenumeration som nu kan visa sig vara guldvärd - då en av lotterna som eldades upp var en vinstlott som var värd minst 100 000 kronor.

Tack vare att Monica prenumererar på sina Bingolotter har den också behållit sitt värde. Likt fågeln Fenix har dess existens rest sig upp i askan då Folkspel kunde koppla serienumret på lotten till Monica Nilsson.

Något som gjorde att Folkspel flera gånger försökte ringa upp henne. Samtal som hon först ignorerade innan hon till slut ringde tillbaka.

Måste man skatta om man vinner en bil?

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

De skatter som skulle kunna blivit aktuella är ju dels inkomstskatt när du får bilen, och moms (mervärdesskatt) när du säljer den. Som tur är för dig behöver du inte betala varken inkomstskatt eller moms, och varför ska jag förklara här.

Kan man sälja en bil man vunnit på BingoLotto?

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga!

De skatter som skulle kunna blivit aktuella är ju dels inkomstskatt när du får bilen, och moms (mervärdesskatt) när du säljer den. Som tur är för dig behöver du inte betala varken inkomstskatt eller moms, och varför ska jag förklara här.

Måste man betala skatt på BingoLotto?

Inkomstskatten dras av på lönen varje månad och många anser att en stor del av det intjänade beloppet försvinner. Men hur är det då med vinstpengar? Ska man skatta bort en stor del av pengarna?

I Sverige råder skatteplikt. Vinstskatt ska betalas för alla vinster som kommer från prestationsbaserade tävlingar. Hit hör till exempel vinster i fisketävlingar, danstävlingar, och sångtävlingar.  

Hur mycket tjänar man på bingolotter?

Varje söndag klockan 18.00 bänkar sig tittare framför Bingolotto. Här bjuds man på förstklassig underhållning och spännande spelmoment i Sveriges största sällskapsspel.

BingoLotto ägs av Folkspel som är föreningslivets egna lotteribolag och BingoLotto präglas av engagemang för och överskottet som går till Sveriges föreningar.

Hur mycket tjänar BingoLotto på uppesittarkvällen?

Flera miljoner svenskar samlas årligen framför sina TV-apparater den 23 december för att titta på BingoLottos Uppesittarkväll och inleda julen tillsammans. Enbart i fjol genererade uppesittarkvällen ett överskott på svindlande 100 miljoner kronor till svenskt föreningsliv. Därför är Folkspel måna om att så många klubbar och föreningar som möjligt ska ha möjlighet att vara med och ta del av detta genom att sälja Bingolotter till just denna kväll. Nu är dessutom möjligheterna fler för att kunna utöva försäljning. Bingobloggen satte sig ner med Johan Lindqvist, försäljningschef och Anne Bertelsen, koordinator på Folkspel för att diskutera föreningsförsäljning och hur det fungerar.

Uppesittarkvällen är en av årets största TV-kvällar och en väldigt betydelsefull kväll för föreningar att kunna skapa ett betydande klirr i klubbkassan. Uppskattningsvis hur många föreningar säljer lotter till BingoLottos uppesittarkväll?- Det är drygt 3000 föreningar och lag som säljer våra produkter till uppesittarkvällen och hjälper till att skapa den tradition som den 23 december har blivit.

Hur mycket tjänar man per såld Bingolott?

Varje söndag klockan 18.00 bänkar sig tittare framför Bingolotto. Här bjuds man på förstklassig underhållning och spännande spelmoment i Sveriges största sällskapsspel.

BingoLotto ägs av Folkspel som är föreningslivets egna lotteribolag och BingoLotto präglas av engagemang för och överskottet som går till Sveriges föreningar.

Vem är ägare till BingoLotto?

Under ett år sänder BingoLotto ca 40 program. Då skapar vi ca 20 nya miljonärer och nästan 200 nybilsägare. Sedan är det tusentals andra som vinner vinster för miljontals kronor i form av kontanter, resor, inredning, hemelektronik och mycket mer. Och för varje år blir överskottet till Sveriges föreningsliv stort och välbehövligt. Självklart ska även din förening (eller ditt lag) vara med och ta del av denna enorma kaka!

Hur stor är chansen att komma fram på BingoLotto?

Någon här på Flashback som kommit fram till bingolotto och spelat som kan förklara hur det går till. Säger dom att du kommit fram och sen ringer upp? Om någon mot all förmodan vunnit en bil så undrar jag lite också hur det funkar? Måste man ta den bilen man vinner eller en bil överhuvudtaget och sen sälja den om man vill ha cash?

Mvh en helt vanlig Svensson med absolut 0 I tur med spel

Får barn spela BingoLotto?

Här kan du köpa dina digitala bingolotter! Du kan välja att spela digitalt eller att skriva ut lotten. Om du inte har ett spelkonto, så behöver du skapa ett. Har du ett spelkonto så loggar du enkelt in högst upp till höger på sidan. Läs vår guide här om du vill ha hjälp. 

För att kunna köpa en bingolott behöver du ha pengar på ditt spelkonto. Om du inte ser din bingolott under ”Mina digitala lotter” så har du troligtvis inte haft tillräckligt med pengar på ditt spelkonto, och därför gjort en insättning och sedan inte slutfört ditt köp. För att kontrollera ditt saldo kan du klicka på ”Insättning & saldo” under ”Mina sidor”.