:

Hur chattar man med Skatteverket?

Innehållsförteckning:

 1. Hur chattar man med Skatteverket?
 2. Hur får man kontakt med Skatteverket?
 3. Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?
 4. Kan man skicka mail till Skatteverket?
 5. Kan man fråga Skatteverket?
 6. Har Skatteverket 010 nummer?
 7. Måste man boka tid hos Skatteverket?
 8. Kan man boka tid hos Skatteverket?
 9. Vilket skattekontor ska jag skicka till?
 10. Vem har telefonnummer 010 166 42 00?
 11. Vem ringer på 010?
 12. När slutar körkortet gälla som ID-handling 2023?
 13. Måste man boka tid för legitimation?
 14. Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?
 15. Var lämnar man Pappersdeklaration?

Hur chattar man med Skatteverket?

En tjänstebil är en bil som ägs (alt. leasas) av ett företag och som är avsedd att användas i tjänst. Det finns tjänstebilar som enbart får användas i arbetet, men det finns också tjänstebilar som den anställde får använda privat.

Hur får man kontakt med Skatteverket?

Om du vill lösa ut din bil innan kontraktet har löpt ut bör du noggrant granska ditt avtal för att se om det är fullt möjligt. I avtalsvillkoren framgår det vilka kostnader och eventuella avgifter som uppstår om du löser ut din leasingbil i förtid.

När du löser ut en leasingbil varierar priset på bilen beroende på restvärdet. Restvärdet är det belopp som leasingbolaget kräver för att avsluta leasingavtalet och överföra ägandet av bilen till dig. Restvärdet varierar baserat på olika faktorer som bilens ålder, körsträcka och skick. - se även “privatleasing - allt du behöver veta”

Kan man gå till Skatteverket och få hjälp?

Våra medarbetare på Skatteupplysningen finns tillgängliga via chatt med ordinarie öppettider vardagar kl. 9–15.

Du hittar chatten för privatpersoner under fliken Privat, Skatter och deklarationer när du är inloggad på Mina sidor.

Kan man skicka mail till Skatteverket?

En privat sajt med många skattetips och en guldgruva för dem som arbetar aktivt med skatter!

Denna webbplats administreras av Skattepunkten ABSkattepunkten AB ger Dig professionell skatterådgivning

Kan man fråga Skatteverket?

Det sista någon vill göra direkt de har köpt en bil är att behöva reparera, besiktiga eller betala skatt för den. Om du kan visa att alla sådana detaljer är lösta innan försäljningen så kommer du få ett bättre pris för din gamla bil. Fakturor, registreringsbevis, instruktionsbok och kvitton från lagningar är exempel på dokument som är viktiga att visa upp för att underlätta försäljningen. Se även till att bilens servicebok är uppdaterad. Desto mer dokument du kan visa som handlar om besiktning och liknande tillsyn, desto bättre.

2. Ta snygga bilder för att få till en bra bilannons

Har Skatteverket 010 nummer?

De som ska lämna uppgifter är plattformsoperatörer som via en digital plattform förmedlar något av följande:

 • försäljning av varor
 • försäljning av personliga tjänster
 • uthyrning av fast egendom
 • uthyrning av transportmedel.

Plattformsoperatörerna ska lämna uppgift till Skatteverket om bland annat:

De nya reglerna innebär ingen förändring av hur inkomsterna ska beskattas eller hur skatten ska betalas in. Du måste alltså dokumentera dina försäljningar och uthyrningar och sedan deklarera alla inkomster som är skattepliktiga även i fortsättningen.

Du kan kontrollera om du ska deklarera inkomsten på sidan Vem ska deklarera?

Måste man boka tid hos Skatteverket?

Du kan kontrollera köparens momsregistreringsnummer på följande sätt.

Kontrollera formatet. Köparens momsregistreringsnummer ska innehålla rätt antal tecken med mera enligt vad som gäller för respektive land.

Kan man boka tid hos Skatteverket?

Det enklaste sättet att hitta ditt eget och andra momsregistreringnummer (och samtidigt kontrollera att du faktiskt har ett momsregistreringnummer) är följande:

 • För aktiebolag: gå in på hitta.se och sök på aktiebolaget vars momsregistreringsnummer du söker. Klicka på "Bolagsdata" och där framgår företagets momsregistreringsnummer under rutan "Information".
 • För Enskild firma, handelsbolag etc: för dessa företagsformer är det enklaste att ringa Skatteverket på 0771‑567 567, se Kontrollera momsregistreringsnummer (Skatteverket.se).

Det är Skatteverket som bestämmer momsregistreringsnumret. Numret ser olika ut beroende på om det är fråga om en fysisk person eller juridisk person. Det fungerar så här:

Svenska aktiebolags momsregistreringsnummer är baserade på deras organisationsnummer på följande sätt: Om 123456-7890 är aktiebolagets organisationsnummer så är SE123456789001 dess momsregistreringsnummer; momsregistreringsnumret bildas alltså genom SE[organisationsnummer utan bindestreck]01.

För handelsbolag som även de är juridiska personer och därmed har organisationsnummer, så skapas momsregistreringsnummer på samma sätt som för aktiebolag. Detsamma gäller även andra juridiska personer, så som exempelvis kommanditbolag.

Vilket skattekontor ska jag skicka till?

VAT står för Value Added Tax och är den internationella beteckningen av momsregistreringsnummer (momsnummer). Det är unikt för varje företag och visar att företaget är registrerat för moms i sitt land.

Varje gång du skickar en faktura är det viktigt att VAT-numret är synligt och korrekt angivet. Här får du lära dig mer om VAT-nummer och varför det är nödvändigt att ha.

För varje vara eller tjänst du köper betalar du moms som är inräknad i priset. Det märker du inte som privatperson, men är du däremot företagare finns det andra regler att följa. När du säljer en produkt ska du ta moms från kunden som du sedan ska redovisa och betala till staten.

Om din firma ska bedriva försäljning av momspliktiga varor eller tjänster ska du momsregistrera den senast 2 veckor innan du börjar din verksamhet. Det kan du göra på två sätt:

Vem har telefonnummer 010 166 42 00?

Ett momsregistreringsnummer, även kallat momsnummer, momsregnr eller VAT-nummer (internationellt), är ett nummer som alla som registrerar sig för moms får av Skatteverket. Momsregistreringsnumret ska enligt mervärdesskattelagen anges på fakturor och kvitton. Momsregistreringsnummer i Sverige är uppbyggda på följande sätt beroende på bolagsform. 

Anta att ett svenskt aktiebolags organisationsnummer är 9999999999. För att organisationsnumret ska bli ett momsregistreringsnummer anges Sveriges landskod SE innan första siffran, och avslutas med 01.

Vem ringer på 010?

För att överhuvudtaget söka momsregnummer måste ditt aktiebolag eller enskilda firma vara registrerat för moms hos Skatteverket. På Skatteverkets hemsida kan du söka momsregnummer för ditt företag. När din ansökan är godkänd kommer Skatteverket skicka ut ett nummer du kan använda för att hantera din momsredovisning. Efter att du sökt numret får du ett brev eller meddelande som bekräftar din momsregistrering. I meddelandet hittar du ditt momsregnummer samt viktig information om momsredovisning.

När slutar körkortet gälla som ID-handling 2023?

Pass kan användas vid samtliga resor, och vid resa ut från Sverige kräver passlagen att svenska medborgare medför ett giltigt pass vid resor utanför Schengenområdet. Detta är oberoende av inreselandets regler. Vissa länder kräver att passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum. Kontakta landets ambassad för att veta vad som gäller.

Måste man boka tid för legitimation?

VAT identification number (VAT number) in Sweden consists of country code SE followed by the registration number or personal ID number without hyphens and end with 01.

Måste man boka tid för id-kort Skatteverket?

Du kan ansöka om id-kort på vissa servicekontor. Innan du kommer till servicekontoret ska du boka tid för besöket. Det är möjligt att hämta ut ditt färdiga id-kort på vissa andra servicekontor som inte utfärdar id-kort.

Var lämnar man Pappersdeklaration?

 • Deklarationen skickas till digitala brevlådor 7-13 mars och på papper 15 mars till 15 april. För att få deklarationen digitalt krävs anslutning till en digital brevlåda för myndighetspost senast 28 februari.
 • Deklarationen öppnar 19 mars. Sista dagen att deklarera är 2 maj. Säkrast och snabbast är att deklarera digitalt – genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.
 • Hela listan – alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid samt platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.