:

Var hittar jag registerutdrag?

Innehållsförteckning:

  1. Var hittar jag registerutdrag?
  2. Vad ingår i ett registerutdrag?
  3. Vad syns i registerutdrag?
  4. Hur ser jag mina barn på Skatteverket?
  5. Kan man få registerutdrag digitalt?
  6. Kan man begära registerutdrag?
  7. Hur lång tid tar det att få sitt registerutdrag?
  8. Hur länge finns man kvar i polisens register?
  9. Hur får man tag i sin födelseattest?
  10. Vad är födelseattest barn?
  11. Hur lång tid att få registerutdrag?
  12. När kan man begära registerutdrag?
  13. Hur länge finns en dom kvar på Mrkoll?
  14. Kan polisen se gamla domar?
  15. Finns födelsebevis i Sverige?

Var hittar jag registerutdrag?

Det finns dokument som kan vara bra för dig att skaffa innan du lämnar Sverige. Här är en lista över dokument som du eller ditt barn kan behöva när ni har kommit till hemlandet eller det land som du eller ni återvänder till.

Du ska ha fått ett registerutdrag från Skatteverket om ditt barn när det föddes. Det underlättar registrering och skolgång i ditt hemland eller det land du återvänder till. Du kan också behöva ett registerutdrag när du ska ordna en resehandling för ditt barn. Kontrollera att uppgifterna i registerutdraget stämmer innan ni reser. Om uppgifterna inte stämmer, eller om du behöver ett nytt registerutdrag, ska du kontakta Skatteverket.

Mer information hittar du på Skatteverkets sida om barn som föds i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad ingår i ett registerutdrag?

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar i din begäran i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning och annan tillämplig dataskyddsreglering. Personuppgifterna behandlas av handläggare inom Polismyndigheten som ett led i myndighetsutövning och ändamålet är att handlägga din begäran om registerutdrag.

Personuppgifterna kommer bara att sparas så länge de behövs men handlingar som lämnas in till en myndighet blir som huvudregel allmänna handlingar som registreras och bevaras enligt offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagstiftningen.

Vad syns i registerutdrag?

Övrigt/annat

Hej, jag råka begå misshandel och djurplågeri vid 15 årsåldern och frikändes från brottet men sen begick jag ytterligare ett nytt brott som ledde till villkorlig dom vid 19 årsåldern. Även fast jag frikändes från misshandel och djurplågeri så syns dom på belastningsregistret så vad kan det bero på och hur länge finns dom där

Hur ser jag mina barn på Skatteverket?

Vårdnad är ett rättsligt begrepp. Den som har vårdnaden om ett barn bestämmer i frågor som rör barnet. Vårdnad ska inte förväxlas med daglig omvårdnad.

Ett barn står under någons vårdnad tills det fyller 18 år.

Kan man få registerutdrag digitalt?

  • Arbete i skola och förskola.
  • Arbete på HVB-hem.
  • Arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS).
  • Arbete eller uppdrag i föreningsverksamhet, t.ex. idrotts- eller fritidsföreningar, där man kommer i kontakt med barn och ungdomar.
  • Arbete med försäkringsdistribution.

Kan man begära registerutdrag?

SVAR: Det är ett lagkrav att visa utdrag när du blivit erbjuden ett jobb, eller praktik där du har direkt eller regelbunden kontakt med barn, exempelvis på en förskola, grundskola eller ett boende där barn tas emot. Men det gäller inte bara om du arbetar med barn. Registerutdrag krävs också för yrken inom psykiatrin eller missbruksvård och för vissa yrken i försäkringsbranschen eller på larmföretag.

SVAR: Ja och nej. De har ingen laglig rätt att kräva det. De kan be dig att visa ett, men du har rätt att säga nej. Det är bara i yrken med barnkontakt, psykiatrisk vård och vissa försäkringsyrken som det är lagkrav på att visa registerutdrag. Däremot finns i dag ingen lag som förbjuder de att fråga om du vill visa ett.

SVAR: Ja, enligt Kommunals förbundsjurist Olov Östensson kan de det om de inte redan lovat dig en anställning eller ett avtal är påskrivet.

SVAR: Ja, det finns ett lagkrav på att ledare för barn i idrottsföreningar eller andra barnverksamheter ska lämna ett utdrag om uppdragsgivaren ber om det.

Hur lång tid tar det att få sitt registerutdrag?

När du är inloggad på Mina sidor kan du se ditt registerutdrag direkt. Du får en pdf som du kan ladda ner och skriva ut.

Hur länge finns man kvar i polisens register?

Det beror helt på vilket typ av straff som du dömts för och därmed registrerats i belastningsregistret (även kallat brottsregister / polisregister). Hur länge du står kvar i belastningsregistret beror alltså av påföljden. Har du dömts för ett brott där påföljden blivit fängelsestraff, då finns du kvar i belastningsregistret i 10 år efter din frigivelse.Har du dömts för böter tas domen bort 5 år efter domen/beslutet fallit. 

Det längsta som en dom kan finnas kvar i belastningsregistret är 20 år.

Hur får man tag i sin födelseattest?

Det här kan du göra när du loggat in

Genom att logga in på 1177.se kan du hantera dina läkarintyg och läkarutlåtanden. Du kan till exempel läsa, ladda ner och sedan skicka ett intyg till exempelvis Försäkringskassan eller Transportstyrelsen.

Vad är födelseattest barn?

Här hittar du information om hur du ansöker om svenskt medborgarskap för ditt barn som har en svensk pappa och är född utom­lands före 1 april 2015. Det kallas att du gör en anmälan om medborgarskap.

Om föräldrarna är gifta blir barnet automatiskt svensk medborgare. Då behöver du inte lämna in en anmälan om svenskt medborgarskap.

Hur lång tid att få registerutdrag?

När du är inloggad på Mina sidor kan du se ditt registerutdrag direkt. Du får en pdf som du kan ladda ner och skriva ut.

När kan man begära registerutdrag?

När du är inloggad på Mina sidor kan du se ditt registerutdrag direkt. Du får en pdf som du kan ladda ner och skriva ut.

Hur länge finns en dom kvar på Mrkoll?

Ny på Lexbase? Här presenterar vi hur du använder tjänsten och hur du tar del av informationen.

Har du funderingar kring Lexbase så rekommenderar vi dig att läsa vanliga frågor kring tjänsten innan du kontaktar kundtjänst.

Kan polisen se gamla domar?

Efter rättegången kommer domen från domstolen.I domen står det om du blir dömd och vad du i så fall får för straff.

På Kriminalvårdens webbplats kan du få mer information om olika straff: www.kriminalvarden.se/lattlast/

Finns födelsebevis i Sverige?

Behöver den utländska myndigheten en förklaring till personbeviset kan du hänvisa dem till sidan Information to foreign authorities med kortadressen: www.skatteverket.se/certificate.

Om personbeviset består av flera sidor kommer Skatteverket bara att stämpla och skriva under den sista sidan. Stämpeln är på svenska. Vi varken stämplar eller skriver under personbevis som skickas till Svenska myndigheter.

Följande personbevis kan du beställa med stämpel och underskrift:

  • Familjebevis
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – på engelska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – på svenska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer – på engelska
  • Utdrag om folkbokföringsuppgifter – 120 med alla relationer – på svenska