:

Hur mycket tjänar handläggare Skatteverket?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket tjänar handläggare Skatteverket?
  2. Vad behöver man för att jobba på Skatteverket?
  3. Hur är det att jobba på Skatteverket?
  4. Varför vill jag jobba på Skatteverket?
  5. Hur mycket tjänar en handläggare på Försäkringskassan?
  6. Vad tjänar en handläggare på a kassa?
  7. Vad tjänar handläggare inom folkbokföring?
  8. Hur mycket får man tjäna Skatteverket?
  9. Vad krävs för att få jobb på Försäkringskassan?
  10. Vad tjänar en handläggare inom polisen?
  11. Vad krävs för att bli handläggare?
  12. Vad har ett kassabiträde i lön?
  13. Hur många tjänar över 40000 i månaden?
  14. Hur många tjänar över 50000 i månaden i Sverige?
  15. Hur mycket tjänar man som handläggare på Försäkringskassan?

Hur mycket tjänar handläggare Skatteverket?

I det här yrket finns det även statistik där man kan se skillnaderna mellan könen. Kvinnor tjänar i snitt 33400 kronor i yrket medan männen har en lön på 34500 kronor.

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

På Yrkeskollen.se räknar vi med snittlönen eller medellönen som i det här fallet är som är 33700 kronor i månaden. Det betyder att alla personers löner summeras ihop och divideras sedan med antalet personer. Resultatet blir då medellönen för dessa personer i yrket.

Det går även att beräkna en medianlön och då tar man den lön som ligger mest i mitten om man radar upp alla löner från lägst till högst i en lista. Många yrken innebär deltidsarbete som kan störa statistiken. I de fallen är lönen justerad upp till heltid för att göra det enklare att jämföra.

För att få en jämförbar lön är samtliga inkomster justerade enligt följande:

Hur mycket får en skattehandläggare, övrig kvar i lön efter skatt? En skattehandläggare, övrig får ut 22 729 kronor i lön efter skatten är betald.

I nedanstående kalkyl kan du i detalj se var pengarna försvinner innan dom når ditt lönekonto. Kalkylen tar hänsyn till följande skatter och avdrag:

Vad behöver man för att jobba på Skatteverket?

Det är du själv som ansvarar för att tillräckligt mycket skatt dras på din totala inkomst. Ju fler utbetalare du har, desto större är risken för att det totala skatteavdraget blir för lågt. Vi förklarar hur det fungerar och ger dig tips för att undvika kvarskatt.

Om du tar ut hela din allmänna pension från Pensionsmyndigheten kommer vi att göra ett skatteavdrag enligt den skattetabell som gäller för din kommun. Om du samtidigt tar ut tjänstepension dras endast 30 procent på dina tjänstepensioner.

Om du endast tar ut en del av din pension, drar vi 30 procent eftersom vi anser oss vara sidoarbetsgivare och att din arbetsgivare eller annan ska dra skatt enligt tabell.  

Från det år du fyller 67 år är du berättigad till ett förhöjt grundavdrag vilket innebär att du betalar lägre skatt på din pension. Det året flyttas du som har pension från kolumn 6 till kolumn 2 i skattetabellen. Oavsett om du tagit ut pensionen tidigare eller börjar ta ut från 67 år så får du ett lägre skatteavdrag. 

  • Från 2023  kommer de som är födda 1957-1958 att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 67 år.
  • Från 2026 ändras dessa regler igen vilket innebär att de som är födda från och med 1959 kommer att bli beskattade enligt kolumn 2 från och med januari det år de fyller 68 år. Observera att det finns förslag om att denna ålder ska sänkas till 67 år för födda 1959. 

Hur är det att jobba på Skatteverket?

På arbetsformedlingen.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Vi använder också kakor för webbanalys för att göra webbplatsen bättre.

Så här använder Arbetsförmedlingen kakor

Varför vill jag jobba på Skatteverket?

Var här i många år, flera befattningar. Det är en mycket sjuk arbetsplats och de flesta som stannar länge blir förr eller senare sjuka. Det är en djupt inskränkt arbetsplats där mobbing, missbruk och sexuella trakasserier inte tas på allvar men är många medarbetares vardag. Detta genomsyrar också hur man granskar företag och privatpersoner. Man drivs av avundsjuka på olika nivåer, fördomar, och egocentrism. Det är inte trevligt. Skattebetalare borde få insikt i hur skatteverket sköts, det är inte bra. Olagligheter pågår, där medarbetare vid högre befattning kan ge dispens till företag som de känner privat m.m. Jag har sett det. Cheferna är riktigt inkompetenta och det är en konstig, mobbing och rädsle-styrd organisation. Kan inte rekommendera.

Hur mycket tjänar en handläggare på Försäkringskassan?

Vi stärker dig i din yrkesroll och vi jobbar för att stärka din profession på arbetsmarknaden. Därför har vi alltid koll på den senaste forskningen och metodutvecklingen. Vi har löpande kontakt med högskolor och universitet, och vi bevakar och påverkar politiken i frågor som rör medlemmarnas professioner.

Här har Akademikerförbundet SSR samlat vår medlems- och lönestatistik för några av de vanligaste titlarna för samhällsvetare. Vår förhoppning är att det ska ge dig, som söker första jobbet eller kanske vill utvecklas och testa något nytt,inspiration till var du kan söka dig. 

Vad tjänar en handläggare på a kassa?

En A-kassehandläggare i Sverige tjänar i snitt 32 100 kr i månadslön.

Beroende på var en A-kassehandläggare arbetar kan månadslönen dock variera. Jämför informationen i vår Lönestatistik där du finner skillnader om lönen förekommer i yrkesgrupper i privat eller offentlig verksamhet och variationer i kön och ålder.

Ta reda på mer information om vilka yrkesgrupper som tjänar högst och vilka som tjänar lägst genom att ta del av statistiken nedan. Du får information om lönefördelningen inom andra Yrken med krav på högskolekompetens eller motsvarande där vi jämför lönen i förhållande till kön, ålder och om lönen förekommer i privat eller offentlig sektor.

Vad tjänar handläggare inom folkbokföring?

All vår lönestatistik rapporteras på gruppnivå enligt SSYK och gäller för år 2020. Yrkestiteln folkbokföringshandläggare ingår i gruppen Skattehandläggare där ytterligare 5 yrkestitlar ingår.

Granskar deklarationer, köpebrev och andra dokument för att bestämma skatter m.m. Kontrollerar inbetalningar av bl.a. mervärdesskatt och arbetsgivaravgifter.

Hur mycket får man tjäna Skatteverket?

Har du utövat en idrott som aktiv, tränare, domare eller liknande så ska du betala skatt på alla kontanta ersättningar, presentkort, stipendier och förmåner som du har fått. Exempel på förmåner är fri bil och fri bostad.

TraktamenteOm du har övernattat och fått traktamente i samband med övernattningen behöver du inte redovisa ersättning i din deklaration om ersättningen inte är högre än schablonbeloppet. Har du fått traktamente för arbete på din vanliga verksamhetsort eller inte övernattat i samband med tjänsteresan, så ska du beskattas för ersättningen som lön.

Vad krävs för att få jobb på Försäkringskassan?

När du har blivit inskriven i något av våra program, ansöker du om ersättning hos Försäkringskassan. Du ansöker för en månad i taget i efterskott. Enklast är att ansöka på Försäkringskassans webbplats. Där kan du också läsa mer om hur du ansöker och när pengarna betalas ut.

Ansök om ersättning från Försäkringskassan (forsakringskassan.se)

Vad tjänar en handläggare inom polisen?

Månadslönen för en Brottsutredare inom polisen i Sverige är i snitt 43 200 kr.

Månadslönen kan dock skilja sig åt beroende var en Brottsutredare inom polisen arbetar. I vår Lönestatistik finns mängder av information där du kan jämföra olika yrkesgrupper i förhållande till kön, ålder och om lönen förekommer i offentlig eller privat verksamhet.

Vilka yrkesgrupper tjänar mest? Denna information hittar du snabbt och enkelt i vår statistik nedan. I andra Yrken med krav på fördjupad högskolekompetens kan du ta del av jämförelser där vi tar hänsyn till ålder, kön och om lönen förekommer i privat eller offentlig sektor.

Vad krävs för att bli handläggare?

Handläggare och utredare

Handläggare och utredare är de som utgör basen i hela verksamheten. I uppgifterna ingår vanligen både utredningar och beslut om ekonomiska ersättningar. Den viktigaste skillnaden mellan yrkesrollerna är att utredarna handlägger ärenden som kräver högre grad av hänsyn till personernas individuella behov i utredningarna och besluten.

Vad har ett kassabiträde i lön?

Lönestatistik med bruttolöner per månad för en kassabiträde, kassapersonal inom försäljning, marknadsföring. Se aktuell lön snabbt och enkelt. Lämna din egen referens eller tipsa någon om detta yrke.

Hur många tjänar över 40000 i månaden?

När vi jämför inkomster tittar vi här på medianinkomsten. Det betyder den mittersta inkomsten när alla inkomster sorterats i stigande ordning. År 2021 var medianbeloppet för den sammanräknade förvärvsinkomsten i åldersgruppen 20–64 år 325 500 kronor för kvinnor och 390 400 kronor för män.

För alla personer i åldrarna 20–64 år var medianinkomsten 356 900 kronor. Kvinnors inkomster ligger därmed på 83 procent av mäns inkomster. Sedan år 2000 har inkomsten för kvinnor ökat med 47 procent fram till 2021, medan männens inkomster har ökat med 35 procent samma period. Då har vi räknat bort effekterna av inflationen, vilket innebär att vi tänker oss att den allmänna prisnivån har varit konstant under perioden.

Tittar man på hur skillnaderna ser ut mellan könen i olika åldrar så är skillnaderna minst för 20-åringar, där kvinnor har 6 procent högre inkomst än män. Mellan 20–29 år ökar medianinkomsten snabbt, men mer för män än för kvinnor, vilket leder till ökade inkomstskillnader. I åldrarna kring 30 år ligger kvinnors inkomst på cirka 78 procent av mäns inkomst. Skillnaderna minskar därefter successivt fram till 60 års ålder, då andelen ligger på 86 procent. Därefter ökar skillnaden igen.

Hur många tjänar över 50000 i månaden i Sverige?

Med Lönekollen kan du – helt anonymt – se lönen för alla i Sverige från 16 år direkt på skärmen. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital, eventuella betalningsanmärkningar med mera. Ingen kopia skickas till den omfrågade.

Med Lönekollen beställer du den sida som en person finns med på i Ratsitkatalogen. Du erhåller ett tryckoriginal av sidan i PDF direkt efter beställningen, som du kan läsa med en gång.

Ratsitkatalogen är en periodisk skrift som kommer ut fyra gånger om året och innehåller allt du förväntas hitta i en vanlig taxeringskalender och mer därtill. Men till skillnad från den vanliga Taxeringskalendern är alla från 16 år med i katalogen, oavsett årsinkomst. Detta innebär att det inte blir något bortfall på grund av exempelvis låg inkomst, sjukskrivning, studier eller arbetslöshet.

Hur mycket tjänar man som handläggare på Försäkringskassan?

Vi vill att du ska trivas och må bra hos oss och ett jobb på Försäkringskassan för med sig många förmåner. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdsbidrag som är 3 000 kr per år och varje vecka får du en friskvårdstimme på betald arbetstid. Du får gott om semesterdagar, där det exakta antalet baseras på din ålder.

För dig som går på föräldraledighet erbjuder vi föräldralön under 360 dagar, vilken är 10 procent av en heltidslön. Som anställd i staten omfattas du av det statliga tjänstepensionsavtalet PA 16, och har rätt till tjänstepension som kompletterar den allmänna pensionen. Du får viss ersättning för sjukvård och läkemedel och du har möjlighet att få betald ledighet om du ska flytta.