:

Kan man logga in på Skatteverket med personnummer?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man logga in på Skatteverket med personnummer?
 2. Hur loggar jag in på mitt skattekonto?
 3. Hur får man skattekonto?
 4. Kan jag se min deklaration på Skatteverket?
 5. När kan man se pengar på skattekontot?
 6. Hur kan jag logga in på Skatteverket utan Bank-id?
 7. Vem kan se mitt skattekonto?
 8. Vilket är mitt skattekonto?
 9. Hur ser jag min skattedeklaration?
 10. När kan man se vad man får tillbaka på skatten?
 11. Hur mycket får man ha på skattekontot?
 12. När Skatteverket betalar ut skatt 2023?
 13. Hur kan jag identifiera mig utan ID?
 14. Hur loggar jag in på min bank utan BankID?
 15. När drar Skatteverket pengar från skattekontot?

Kan man logga in på Skatteverket med personnummer?

Du skaffar bank-id eller mobilt bank-id hos den bank där du är kund.

 • Lista över banker som utfärdar Bank-id och Mobilt bank-id Länk till annan webbplats.

Hur loggar jag in på mitt skattekonto?

Du kan registrera dig som privatperson eller ditt företag för att få eventuell överskjutande skatt direkt till ditt kontonummer eller bankgironummer. Genom registreringen vinner du både tid och ränta eftersom pengarna styrs direkt till ett räntebärande konto.

För att registrera sig för skatteöverföring av överskjutande skatt anger du:

Hur får man skattekonto?

I skattedeklarationen redovisas moms, arbetsgivaravgifter och avdragen skatt. Där visas inte f-skatt och särskild a-skatt där, men inbetalningen äger rum samtidigt med andra skatter och avgifter varje månad. F-skatten är den som betalas av en fysisk eller juridisk person som bedriver näringsverksamhet. I f-skatten inkluderas också egenavgifter som betalas av en fysisk enskild näringsidkare, eller en handelsbolagsdelägare som får intäkt av företagsam näringsverksamhet. Är man godkänd för f-skatt är man en företagare som på egen hand ansvarar för inbetalning av skatter och avgifter.

Kan jag se min deklaration på Skatteverket?

Ja, du kan göra ändringar i en deklaration som du har skickat in. Du kan göra ändringar upp till sex år efter inkomståret. Det innebär att du under 2023 kan göra ändringar som gäller inkomståret 2017 eller senare.

Har du ännu inte fått slutskattebeskedet kan du logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 och skicka in deklarationen på nytt efter att du gjort ändringen. Har du redan fått slutskattebeskedet kallas det för att du begär en omprövning. Hur du ska göra beror på vilket inkomstår som ändringen gäller.

När kan man se pengar på skattekontot?

Nu är det snart dags igen! Skaffa Kivra senast 5 mars så kommer deklarationen mellan 6-10 mars. Vill du ha återbäringen så snart som möjligt? Vi berättar hur.

Rätt snart, faktiskt. Goda nyheten är att du ofta själv kan påverka hur tidigt du får din skatteåterbäring. För att få den så tidigt det går, det vill säga 5-6 april, behöver du ha godkänt din deklaration utan ändringar eller tillägg senast den 30 mars. Kom ihåg att du behöver ha registrerat bankkonto på Skatteverket eller i appen så pengarna har någonstans att landa.

Hur kan jag logga in på Skatteverket utan Bank-id?

Du skaffar bank-id eller mobilt bank-id hos den bank där du är kund.

 • Lista över banker som utfärdar Bank-id och Mobilt bank-id Länk till annan webbplats.

Vem kan se mitt skattekonto?

Skattekontot visar bland annat dina skatteinbetalningar, din preliminära skatt enligt kontrolluppgifterna och din slutliga skatt enligt slutskattebeskedet.

På skattekontot sammanställs dina skatteinbetalningar, din preliminära skatt enligt kontrolluppgifterna, din slutliga skatt enligt slutskattebeskedet med mera.

Vilket är mitt skattekonto?

Alla fysiska eller juridiska personer som betalar skatt i Sverige måste ha ett skattekonto. Skattekontot innehåller alla dina skatteuppgifter, såsom:

 • Skatteinbetalningar
 • Din preliminära skatt enligt kontrolluppgifterna
 • Din slutgiltiga skatt enligt slutskattebeskedet
 • Du kan även välja vilket bankkonto du vill använda för skatteåterbäring. 
 • Varje månad stäms skattekontot av och eventuella överskott betalas ut.

Hur ser jag min skattedeklaration?

Eftersom att ett ISK är schablonbeskattat så behöver du som endast är skatteskyldig i Sverige inte deklarera manuellt för dina vinster och förluster i deklarationen. Istället kommer din schablonintäkt förtryckt i din deklaration.

När kan man se vad man får tillbaka på skatten?

Skatteåterbäringen betalas ut den 5–6 april 2023 till dig som uppfyller kriterierna för skatteåterbäring i april. Har du inte fått dina pengar kan det bero på att du inte har anmält bankkonto.

Hur mycket får man ha på skattekontot?

Privata Affärer skriver att intäktsräntan på skattekontot höjdes till 1,6875% den 1 februari. Men eftersom intäktsräntan på skattekontot är skattefri innebär det att den egentligen motsvarar 2,41% på ett vanligt bankkonto, där du får betala 30% i skatt på räntan.

Jag antar att man kan göra större insättningar till sitt skattekonto och därmed spara där t.ex. till sin buffer istället för hos sin bank? Pengarna är väl minst lika säkre där som hos banker med insättningsgaranti?

När Skatteverket betalar ut skatt 2023?

Här hittar du viktiga datum för dig som privatperson och för ditt företag.

Observera att om ett datum för redovisning och inbetalning för moms- och arbetsgivaravgifter infaller på en lördag, söndag, allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton gäller i stället påföljande vardag.

Hur kan jag identifiera mig utan ID?

Banker är skyldiga att kontrollera identiteten hos alla sina kunder. Kravet finns för att rätt person ska ha tillgång till rätt konton och andra tillgångar, men också för att banken måste känna sin kund enligt penningtvättsreglerna.

Banken ska kontrollera identiteten av en kund i två steg och enligt så kallade riskbaserade rutiner:

Hur loggar jag in på min bank utan BankID?

BankID är ett sätt att legitimera dig själv online. Det kan vara på en myndighetssida, hos en bank, CSN eller för att ta ett lån.

BankID utfärdas av 10 svenska banker gemensamt (vilka dessa är läser du längre ner). För att skaffa BankID vänder du dig till banken där du är kund.

Mobilt BankID är den lösning som är absolut vanligast idag även om vanligt BankID forfarande finns.

BankID används av många företag, organisationer, tjänster, banker, myndigheter och långivare för att deras kunder/besökare ska kunna identifiera sig online.

Nedan läser du om några de tjänster som Bank ID kan användas till:

Att förnya BankID fungerar ungefär likadant som att skaffa BankID.

När drar Skatteverket pengar från skattekontot?

Om det uppstår ett överskott på ditt skattekonto, och du har anmält ett mottagande bankkonto, får du en automatisk utbetalning i följande fall:

Utbetalningen görs först när samtliga moms-, arbetsgivar- och punktskattedeklarationer lämnats för redovisningsperioden.